Domaine Bellang, Chardonnay Cuvee des Gouttes

199,00 kr.

Type: Hvidvin
Volume: 75 cl.
Producent: Domaine Bellang
Land: Frankrig
Område: Bourgogne, Meursault
Druesorter: 100% Chardonnay
Alc %: 12,5%
Anbefalet til: Fed fisk, vegetarretter eller nydes alene

Ved køb af 6 stk. er prisen 150,- pr. flaske

Chardonnay fra Bellang

Gouttes er en læskende hvidvin fra Ballang. Det er en fantastisk harmonisk ”smørfed” vin, hvor lidt grøn citrus giver dig et praj af friskhed – som udfordrer dine smagsløg. Denne friske og sprøde hvidvin er fantastisk at servere til fed fisk, vegetariske retter eller til at nyde alene.

 

Historien om Christian Bellang & Fils

Domaine Bellang ligger i hjertet af Meursault i Bourgogne. Her råder vinslottet over 9 hektar som er delt på fire appellationer – Volnay, Beaune, Savigny les Beaune og Chorey les Beaune.

Christian Bellang overtog i 1974 sine forældres vinmarker, som primært var placeret i Meursault, og senere hans svigerforældres marker i Savigny les Beaune. I 1995 sluttede hans søn, Christophe Bellang sig til Domainet – Han står i dag for driften. Alle vinslottets vinstokke dyrkes efter princippet ”Lutte Raisonnée”, også kaldet for ”Bæredygtigt landbrug” – De er så tæt på økologisk dyrkning som man kan være, uden at være certificeret.

Domaine Bellang har meget know-how inden for branchen, hvorfor de bestræber sig på at respektere vinenes terroir samt år. Dette begynder med en masse hårdt arbejde i vinmarkerne, hvor der skal høstes sunde og modne druer. Domainets vine er sarte, præcise og så naturlige som de overhovedet kan være. Vinificeringen og aldring bliver tilpasset hver årgang.

Vil du læse mere om Bellang og deres filosofi, så kan du gøre det her.