Domaine Bellang, Meursault 1 Cru Les Charmes 2018

599,00 kr.

Type: Hvidvin
Volume: 75 cl.
Producent: Domaine Bellang
Land: Frankrig
Område: Bourgogne, Meursault
Druesorter: 100% Chardonnay
Alc %: 13%
Anbefalet til: Fed fisk & oste

Ikke på lager

Chardonnay fra Bellang

Chardonnay når det er allerbedst! Denne 1 Cru Meursault er en fantastisk vin, som er lavet på druer fra en af de bedste marker i Meursault. En bourgogne som er rig og kraftig. Det framragende druemateriale og det utrolige flotte håndværk i kælderen er fantastisk – hvilket resulterer i en velafbalanceret fedmefuld, sprød hvidvin, hvor fedme og fad går op i en højere helhed. Denne vin har lagret på eg i 15-18 måneder.

Historien om Christian Bellang & Fils

Domaine Bellang ligger i hjertet af Meursault i Bourgogne. Her råder vinslottet over 9 hektar som er delt på fire appellationer – Volnay, Beaune, Savigny les Beaune og Chorey les Beaune.

Christian Bellang overtog i 1974 sine forældres vinmarker, som primært var placeret i Meursault, og senere hans svigerforældres marker i Savigny les Beaune. I 1995 sluttede hans søn, Christophe Bellang sig til Domainet – Han står i dag for driften. Alle vinslottets vinstokke dyrkes efter princippet ”Lutte Raisonnée”, også kaldet for ”Bæredygtigt landbrug” – De er så tæt på økologisk dyrkning som man kan være, uden at være certificeret.

Domaine Bellang har meget know-how inden for branchen, hvorfor de bestræber sig på at respektere vinenes terroir samt år. Dette begynder med en masse hårdt arbejde i vinmarkerne, hvor der skal høstes sunde og modne druer. Domainets vine er sarte, præcise og så naturlige som de overhovedet kan være. Vinificeringen og aldring bliver tilpasset hver årgang.

Domainets vine vokser på en let skrående parcel, hvor jordbunden er domineret af både kalk og ler. Her vinificeres druerne på fad med vildgær, som kommer med druerne ind fra marken. Derefter bliver vinen lagret på egetræsfade mellem 10-18 måneder, alt afhængigt af årgangen! Bellang anskaffer nye fade hvert 4. år. Vingårens udbytte er meget lavt, men koncentration i vinen er super høj!

Vil du læse mere om Bellang og deres filosofi, så kan du gøre det her.