Elio Altare, Dolcetto d’Alba 2022

199,00 kr.

Type: Rødvin
Volume: 75 cl.
Producent:Elio Altare
Land: Italien
Område: Piemonte
Druesorter: 100% Dolcetto
Alc %: 14 %
Anbefalet til: And, pastaretter, pizza eller kød.

v./ 6 stk. er prisen 179,- pr. stk.

Vin fra Piemonte

Dolcetto d’Alba er en lækker vin fra et af de mest ikoniske vinhuse i Piemonte, Elio Altare. Og selvom de naturligvis er mest kendte for deres Barolo vine, så laver de alle deres vine med stor omhu og selv på deres Dolcetto d`Alba her er der stor begrænsning af. kun 300 fl. er kommet til Danmark.

Vinen er en frisk vin med dyb frugt, duft af modne skovbær, som jordbær og hindbær. Et lille snert af lakrids. Vinen har en naturlig frisk frugtsyrer, som er vigtig en forhold til den fedme, som vi får i andestegen.

Om Elio Altare

Elio Altare er en forgangsmand bag den moderne fortolkning af Barolo – en fortolkning som han havde svært ved at få igennem overfor sin gamle far. Deres første opgør gik ud på, om man selv skulle producere vin, eller om man skulle sælge sine druer. Her havde faderen før solgt druerne til opkøbere, hvor Elio selv vil producere vin. Hvorfor Elio i 1978 begyndte at høste på familiens marker. Her gik det helt galt, da Elio ved hjælp fra en motorsav skar de store gamle træfade over, hvilket resulterede i, at hans far smed ham på porten, og gjorde ham arveløs. Efter sin faders død, var det Elios søster som arvede. Hun var hverken vininteresseret eller interesseret i ejendommen Cascina Nuova og markerne, hvorfor Elio tog et banklån, og købte det hele af sin søster.

Siden 2016 har Elios datter, Silvia Altare drevet familieejendommen – med et stort engagement, og lige i sin fars ånd!