Grenache Noir V.V. Galhaud 2020

109,00 kr.

Type: Rødvin
Volume: 75 cl
Producent: Galhaud Pays d’Oc
Land / område: Frankrig // Sydfrankrig
Druer: 100% Grenache
Alc %:  14,5%
Anbefalet til: Stegt eller grillet oksekød og ditto lam, simreretter som svinekæber.

Grenache Noir V.V. Galhaud 2020

Her får du en kraftig, sydfransk vin på 100% Grenache med rig frugt og en blød kraft fra gamle vinstokke med få druer i Roussillon. Der er skabt en perfekt balance mellem tannin og sødme i denne vin. Blandt andet finder du noter af brombær, solbær, violer og stærke krydderier i smagen dog balanceret af en friskhed, som er med til at give vinen dens populære karakter. Her får du altså rigtig meget for pengene.

Denne vin går rigtig godt til stegt eller grillet oksekød og lam samt simretter som svinekæber eller lignende. Et godt tip er at åbne vinen en time før, at den skal nydes – det vil gøre vinen blødere.

Jean-Francois Galhaud skabte Grenache Noir i 2000 ud fra idéen om at lave en vin i den franske Amarone stil. Han valgte at bruge 40-60 årige vinstokke, som beskæres så udbyttet holdes nede og druerne får lov at hænge på vinstokke langt ind i oktober, før de bliver høstet i hånden. I processen er der minimum filtrering og ingen klaring. Det er altså en vin med rig, varm, krydret duft og en fløjlsagtig smag.