Guado al Melo Jassarte

269,00 kr.

Type: Rødvin
Volume: 75 cl.
Producent: Guado al Melo
Land: Italien
Område: Toscana – Bolgheri
Druesorter: Shiraz/Syrah
Alc %: 13 %
Anbefalet til: Fjerkræ, Gris, Okse, Vildt
Årgang: 2016

Prisen ved 6stk. er 250,- pr. flaske

12 på lager

Jassarte

Et spændene glas vin, med en lidt nørdet fremstilling da det er den eneste vin i verden der kommer fra en mark, med 30 rækker af forskellige druer. Druesorterne tilhøre drueoprindelser fra Europa samt Mellemøsten, hvoraf Jassarte navnet også spiller en rolle da det er en gammel flod der forbinder Europa med Asien og Mellemøsten.

Vinen er en bulderbasse der giver smagsindtryk i mange retninger, der starter i den fløjlsbløde og hopper over i den stramme og derefter fyldes munden med en masse smag af mørke bær en ikke mindre end enestående til prisen.

Det skal lige nævnes at der produceres ikke mere end 3000 flasker af den. En perfekt flaske til blindsmagning

Historien om Guado Al Melo

I Toscana langs Castagneto Carducci bakkerne ligger vingården Guado al Melo. Navnet strækker sg langt tilbage, og vinmarkerne har været dedikeret til vinfremstilling i mere end 200 år.

I 1998 købte familien Scienza ejendommen for netop at genoplive de historiske ærværdige vinmarker. Michele Scienza og hans familie har en generationsrig erfaring med vinproducerende oplevelser, som overholder principperne for bæredygtighed og naturligt landbrug. Familien følger traditionelle metoder, og benytter sig ikke af yderlige stoffer og kemiske indgreb, som eventuelt kan skade druernes naturlige kvaliteter. I 2001 foretog de den første høst, blot til personligt forbrug, hvorefter de i 2002 officielt høstede, og udgav Criseo og Ruse, som dengang gik under navnet Guado al Melo Bianco og Rosso. Året efter høstede de druerne til Antillo, Atis og Jassarte.

Antillo vinen blev opkaldt efter den nuværende winemaker Michele’ far, som bar samme navn.

Guado al Melo liggeer i Bolgheri området, i en lille dal med retning i øst-vest. Denne placering gør den normale temperatur køligere end resten af året, og flere temperaturforskelle. Dette specielle klima er med til at give vinstokkene mulighed for at opnå en fin balance mellem elegance og kraftfuldhed, samt skarphed og rigdom.

Hvis du ønsker mere information kan du klikke her