Hayman’s Sloe Gin

269,00 kr.

Type: Gin
Volume: 70 cl
Producent: Haymans
Land: England
Alc %: 26%
Anbefalet til: Folkington’s Lemonade, Mousserende vine eller nydes rent over is.

Slåen Gin fra Hayman’s

En vaske æske engelsk Sloe Gin, som er produceret på vilde engelske slåenbær. I duften finder man nuancer af bløde blommer, mandler, frangipan samt modne røde bær. Smagen føles blød og rund, og er rig på sødme. I eftersmagen forekommer der en sød smag af blommer, samt krydderi. Den kan nydes som den er over is, sammen med mousserende bobler eller med Folkington’s Sicilian Lemonade.

 

Historien om Haymans

Haymans historie begynder i 1863, da James Burrough, som var en karismatisk apoteker i London, åbnede et lille destilleri i Cale Street, Chelsea. Mr. Burrough eksperimenterede med mange forskellige ginopskrifter, og navngav den Burroughs, Olde Chelsy, Beefeater og Black Cat. På daværende tidspunkt var Old Tom ginnen Londons foretrukne, men James have travlt ed at pionere i en tørre stil, som vi i dag kender som London Dry Gin. James, som er tipoldefar til Christopher Hayman, som i dag driver virksomheden med sine børn James og Miranda Hayman. Dette søskendepar deler deres passion og kærlighed til gin, og den mere end 150-årig familievirksomhed.

Selve essensen af Hayman er, at de stadig fremstiller gin i dag ved hjælp af de gamle familieopskrifter, som er blevet videreudviklet i over 150 år. De gør brug af en traditionel proces, som i dag er sjælden ved produktion af moderne gin. Men de er overbeviste om, at denne teknik såvel som tidligere nyskabelser, der har ført dem til de mest anerkendte priser af Haymans Gin.

Haymans gør brug af 10 forskellige botanicals, som kommer fra hele verden – og har hver deres formål, alt afhængigt af hvilken type gin, som skal destilleres. Her bestræber de sig på at opnå det korrekte olieindhold, og forbedre de individuelle botanicals, som er altafgørende for en præcis aroma samt smag. Enebær er det vigtigste botanical i Haymans destillationsproces, idet de føler, at det er rygraden til en ægte gin. Her bliver enebærren understøttet af andre botanicals, såsom citrusfrugter, kanel, muskatnød, angelica samt lakridsrod.

Vil du vide mere om Haymans kan du besøge dem her.