Abuelo Anejo Gran Reserva Rum 12 år

400,00 kr.

Type: Rom
Volume:
70 cl.
Producent: 
Abuelo
Land:
Panama
Alc %: 
40 %

 

Abuelo Anejo Gran Reserva Rum 12 år

Denne 12 års Panama rom fra Abuelo afspejler en stor passion, om at skabe en af verdens bedste lagrede rom! I næsen finder man noter af kakao, tørrede svesker, brændt træ samt nødder. Smagen bærer præg af en kompleks, fyldig og afbalanceret kombination af vanilje, tørrede frugt og tobak. Eftersmagen er lang og sød, med behagelige noter af mørk chokolade. Drik den som den er, eller mix den i cocktails!

 

Historien om Abuelo

I 1908 oprettede en ung spansk immigrant ved navn, Don José Varela Blanco en sukkermølle i byen Pése i Panama. Denne sukkermølle fik navnet San Isidro. I Panamas tropiske klima destilleres der sukkerrør som er lokalt dyrket, hvorefter de aldres til perfektion i små egetræsfade. Der er store temperaturforskelle i Panama, som er med til at modne rommen hurtigere, og udvikle flere smags- og duftstoffer. I dag ejer og driver Varelo Hermanos, Abuelo, som for ca. 10 års siden valgte at blive mere dominerende i romverdenen. Dette lykkedes da rommen Ron Abuelo Centuria Reserva de la Familia i 2001, som blev kåret som ”Den bedste nye rom” ved Golden Rum Barrel Awards i London.

Abuelo har sidenhen oplevet massiv vækst – bl.a. efter at de opkøbte Bacardis distributionsnet og tappefacilitet i Panama. Alligevel stod Abuelo ved deres kerneværdier, og fortsatte med at bibeholde deres høje kvalitet ved at høste ved hånkraft i markerne.

I dag råder Abuelo over sine egne marker med sukkerrør, egne kollone kedler som de bruger til deres destillinger, samt egne lagrehuse, hvorfor der er tale om ”Single Estate Rom”. Tilbage i 1936 blev der lavet to typer af rom i deres destillationskedler. En let rom, som blev destilleret ved høj alkoholprocent, uden kraftige duft- og smagsnoter. En anden, som var mere fyldig og kraftig med lav alkoholprocent, som først blev tappet når flere tunge olier, som der bidrager med mere kraftige smags- og duftnoter. Det er typisk den første, som udgør grundrommen, hvorefter den anden giver tyngde og balancerer.