Rum Nation Panama Rom 18 år Sistema Solera

499,00 kr.

Type: Rom
Volume: 70 cl.
Producent: Rom Nation
Land: Panama
Alc %: 40 %

18 års Panama rom

Kommentar: Endnu blødere en den forrige udgave, takket være den perfekte blanding af fadene fra de Cubanske mestrer, som arbejder i Panama.

En rom fundet af den Italienske rom-købmand Fabio Rossi. Denne gang har han været i det mellemamerikanske land Panama og fundet denne rom til hans ”Rum Nation” serie.

Det er ikke beskrevet, hvilket destilleri den kommer fra, men de fleste kendere gætter på Varela Hermanos, som også laver deres egen Abuelo serie.

Denne udgave er en del sødere og rundere med mere vanilje og karamel.

Rommen er lagret og blended efter solera metoden, og der er brugt Ex-Bourbonfade til lagringen. Både fade, der lige er kommet fra USA og nogle, der har være brugt til rom tidligere. Også kaldet ”1st and 2nd fill bourbon casks”.

En del blødere og rundere end sin lillebror på 10 år.

Historien om Rum Nation

Rum-Nation familien har en lang tradition for at importere og distribuere whisky fra Skotland. I 1990 rejsten Fabio Rossi, som ejer Rum Nation til Skotland for at besøge mange destillerier, afprøve tønder og indgå i kommercielle aftaler. Her begyndte man at lægge mærke til flere ældre tønder Britik Guyana & jamicansker rom, som var stablet nær single malt. Disse rom blev sendt til England og Skotland fra romerske britiske kolonier. Formålet var, at de skulle blandes i Navy Rums.

Nogle år senere kontaktede Fabio Rossi, Silvano Samaroli som gav ham nogle dyrebare råd, og lærte ham om de forskellige romtyper, og hvordan man startede en forretning. Han købte sin første tønde, og aftappede den, hvorfor navnet Rum Nation blev dannet i 1999. Navnet er valgt, fordi at Fabio Rossi vil samle et udvalg, af de bedste rom fra forskellige lande, og lave det til en serie.

Mr. Rossi var som barn meget fascineret af frimærker, og samlede på mange af dem. Han valgte derfor, at tilføre lidt klasse til flaskernes udseende, og besluttede sig at det skulle være i form af et frimærke, af hver oprindelse land af rommen. Denne grafiske udsmykning er gået hen og blevet et varemærke for dem, hvorfor alle flasker/ serier nu bærer hver sit ”frimærke”. Hvis du vil læse mere om Rum Nation og historien, kan du gøre det her.