Jakob Jung Riesling Classic

129,00 kr.

Type: Riesling
Volume: 75 cl.
Producent: Jakob Jung
Land: Tyskland
Område: Rheingau
Alc %: 11,5 %
Anbefalet til: Aperitif, fisk, sushi og asiatisk

Tysk Riesling classic

Husets indgangs Riesling med navnet classic er en storcharmør: Blød frugt, maser af abrikos, melon, citrus og kvæde – en læskende friskhed og mineralitet, balanceret sure og kant af sødme med restsukker på 11 g/l. Elegance fra gamle dage, dengang tyskland var verdens førende vinnation.

Historien om Jakob Jung

Midt i Rheingau ligger vingården Jakob Jung, som har været familieejet siden 1799. Dengang blev den drevet på en klassisk måde, og forfædrene har dyrket mange adskillige fødevare end vin. Dette ændrede sig, da Ludwig Jung i 1969 overtog gården. Dengang var han kun 18 år gammel, og han måtte hurtigt stå til ansvar, da hans far døde i en tidlig alder. Han valgte derfor at gøre det til en ren vingård. Ludwig har to sønner, Alexander Johannes og Ingmar. Ingmar tilegnede sig hurtigt en politisk karriere. Mens Alexander vidste tidligt, at han gerne vil overtage gårdens og dens drift.

I dag kan man opleve Alexander Johannes Jung iført hættetrøje, tre dages skæg og kasket alt imens han byder gæster velkommen til gården. Atmosfæreren er uhøjtidelig og autentisk. Gården i dag står viser hvas Rheingaus Riesling og elegante Pinot Noir kan. De forsøger at arbejde så miljøvenligt, og konventionelt som de kan, og undgår helt insekticider og herbicider. Vingården råder i dag over 15 hektar jord helt selv. Her sker vinfremstillingen og påfyldningen også af dem selv, idet de her kan kontrollere kvalitet af deres vine.

Jakob Jung har i dag et stort team bag sig, som de priser sig lykkelige for. Til dagligt ledes gården af ”Knægt” Alexander Johannes Jung, ”Kong” Ludwig Jung og ”Joker” Bukhard Kirchner også kaldet Buggy.

Hver enkel flaske fra Jakob Jung har en etiket formet som et spillekort, hvorfor at de også kalder sig ”knægt, konge og joker”, for at holde den autentiske røde tråd. Læs mere om Jakob Jung her.