Luigi Pira, Langhe Nebbiolo DOC 2019

249,00 kr.

Type: Rødvin
Volume: 75 cl.
Producent: Luigi Pira
Land: Italien
Område: Piemonte
Druesorter: 100% Nebbiolo
Alc %: 14,5 %
Anbefalet til: Grill og risotto.

Ved køb af min. 6 fl. er prisen 229,- pr. stk.

Vin fra Piemonte

Denne Langhe Nebbiolo fra Pira er fremstillet på druer, der kunne have været anvendt til Barolo, men som der vinificeres på en anden måde, så tanninen føles mildere, smidigere og vinen mere frugtpræget. Rigtig mange vinproducenter ynder lige præcis denne vintype, da det giver mulighed for at kunne præsentere en lettere og let drikkelig Nebbiolo vin, som giver en wow effekt.

Piras Langhe Nebbiolo emmer af Serralunga d’Alba karkter, med sin flotte mørke farve. I næsen finder man noter af kirsebær, mørke blommer, lakrids og læder. Smagen er elegant, aromatisk og velstruktureret, med en lang eftersmag. Denne vin går godt til grill og risotto.

Historien om Luigi Pira 

kI 1950 grundlagde Luigi Pira sin ejendom i Serralunga d’Alva. Her startede familien med at sælge druer til købmænd. Der er sket mange ting på vingården gennem årene. I 1993 begyndte man at introducere en mere moderne stil, som var inspireret af Elio Altare. Hvorfor der er sket en reduktion i brugen af barriques, idet flere af Piras vine i dag bliver modnet på store fade.

I dag drives ejendommes af Luigis sønner, Gianpaolo og romolo. De råder i dag over ca. 10 ha. af de bedste marker i Serralunga d’Alba og 2 ha. I Roddino – hvor Piras Barberea d’Alba bliver lavet. På ejendommen bliver der produceret. Ca. 56.000 flasker årligt. Her finder man meget kvalitetsbevidste vine, som vidner om en kompromisløshed i både marken samt kælderen.

Første gang som Pira for alvor rammer den ønskede Barolo stil er i 1996. Siden da har alle vinene formåret at besidde renhed, maskulinitet, kompleksitet samt moden struktur!

Hvis du vil læse mere om Pira og deres filosofi, kan du gøre det lige her.