Nikka Coffey Grain, Japansk Whisky

549,00 kr.

Type: Whisky
Volume: 70 cl.
Producent: Nikka
Land: Japan
Tybe: Coffey Grain Whisky
Alc %: 45%
Område: Miyagikyo

Japansk Whisky Coffey Grain

Nikka, der er en af Japans whisky giganter skabt og navngivet whiskyen efter et specielt destillations apparat skabt af to unikke aftapninger. I de ravfarvet dråber whisky finder man en utrolig fantastisk blød duft af madagaskar vanilje, panna cotta, kamille og mango. Mundfølelsen er fyldig med en behagelig sødmenoter af  vanilje, kanel og egetræ. En lækker måde at prøve grainwhisky, og en lidt anderledes vinkel på japansk whisky.

Coffey-destillationsapparater er opfundet af ireren Aenas Coffey i første halvdel af 1800-tallet. Destillationsapparaterne adskiller sig fra den traditionelle slags idet de er høje og smalle hele vejen op, og lægger navn til disse to nye produkter. Denne type kedel producerer typisk et renere destillat og er væsentligt mere effektive end pot stills.

Nikka destelleri

Historien starter med Masataka Taketsuru født i 1894 i Hiroshima der studeret brygning og blev uddannet i 1916. i 1918 ankom han til Skotland og tilmeldte sig University of Glasgrov, dette gav ham muligheden for at komme i lære hos Longmorn Distillery i Speyside. For Masataka Taketsuru ville lære hvordan man laver og producere maltwhisky i år 1919 gik han vider i sin læring hos James Calder i Boness for visdommen omkring Coffey kornwhisky. Vi skal ikke glemme kærligheden i 1920 blev han gift med Rita den 8 januar for at vende tilbage til Japan med Rita i sin hånd.

I år 1923 indtrådte han i en 10årie kontrakt med Kotobukiya Limited hvor han skulle være med til at instruere og bygge det første whiskydestilleri i Japan nemlig Yamazaki Destilleri.  De 10 år går og Masataka Taketsuru beslutter sig for at starte sigt ejet, og fik etableret Dai Nippon Kaju som fik øgenavnet Nikka og blev sener omdøbt NIKKA. Masataka Taketsuru nevø og adopterede søn kom derefter ind i Nikka whisky destilleri i år 1952 hvor han hjalp med destillations arbejdet.

Den dag i dag skal det lige siges at de tegninger samt notater der blev lavet dengang for mange år siden, er stadig nogle af de mest udførlige tegninger der dokumenterer hvordan man lavede whisky tilbage i tiden. De fleste der lære at lave whisky gør det via føle, smage altså mund til mund metoden.