Rosa Regale, Brachetto, Banfi

149,00 kr.

Type: Bracetto/mousserende
Volume: 75 cl.
Producent: Castello Banfi
Land: Italien
Område: piemonte
Druesorter: Brachetto
Alc %: 7 %
Anbefalet til: Frugt desserter.

Rosa Regale

Banfi er i dag en kæmpe virksomhed, som ligger i Toscana, men ejer også jorde andr steder, som f.eks her i Piemonte – hvor denne her forførende let mousserende vin kommer fra. Vi er i samme område, som hvor man laver den mere kendte vin Moscato D`Asti, som er en lys sød mousserende vin.

Men den her er lavet på den røde drue Brachetto, som også giver sødme og har mange flere nuancer af jordbær samt hindbær. Den har masser af friskhed og frugt. Det er uden tvivl damernes ven, og de kan drikke den direkte fra flasken. Den er fantastisk til en rigtig god chokolade kage, lavet med mørk bitter chokolade, hertil råsyltede og friske røde bær.

Denne røde mousserende vin, bør serveres afkølet for at fremme de friske bær toner.  Den kommer i en smuk gaveæske parat til gave eller blot udsmykning.

Om Castello Banfi

Banfi blev i 1978 grundlagt af to italiensk – amerikanske brødre, John & Harry Mariani. I starten var målet at skabe en moderne vingård, kombineret med den mest avancerede videnskab i vinmarkerne til produktion af Premium vine. Ezio Rivella som er en anerkendt winemaker kom til Banfi, og forstod hurtigt jordens rigdom, og den helt privilegerede mikro klimatiske position. I disse år gjorde brødrene også investeringer der gjorde at Banfi ejendommen stækker sig fra Montalcino til grænserne til Val d ´Orcia 7100 hektar jord hvoraf ca. en tredjedel bliver brugt som enkelte vinmarker, resterne består af skove og olivenlunde.

Kælderarbejdet  består mest af traditioner dog med den evige søgen om at effektivisere og modernisere processen om at lave vin.Castello Banfi er absolut et af Italiens førende og mest prestigeprægede vinhuse. Castello Banfi blev ved Vin Italy 2010 kåret som Bedste italienske vineri det var tolvte gang på sytten år at Castello Banfi løb med denne flotte titel.


Du kan læse meget mere om Castello Banfi her.