Jakob Jung Spätburgunder Tradition

169,00 kr.

Type: Rødvin
Volume: 75 cl.
Producent: Jakob Jung
Årgang: 2014
Land: Tyskland
Område: Rheingau
Druesorter: 100% Spätburgunder (Pinot Noir)
Alc %: 13,5 %
Anbefalet til: Vildt, kalv, okse & fjerkræ

*Ved køb af min. 6 flasker kun 139 kr. pr. flaske.

Tysk Pinot noir

Læskende Pinot Noir fra Jakob Jung. Den performer i næsen med lækre nuancer af røde bær, skovbund og stald. Smagen bærer også præg af de friske røde bær, såsom syrlige skovbær, som skaber en god balance mellem sødme og syre. Den er ideel at servere til fjerkræ, okse og vildt.

Historien om Jakob Jung

Midt i Rheingau ligger vingården Jakob Jung, som har været familieejet siden 1799. Dengang blev den drevet på en klassisk måde, og forfædrene har dyrket mange adskillige fødevare end vin. Dette ændrede sig, da Ludwig Jung i 1969 overtog gården. Dengang var han kun 18 år gammel, og han måtte hurtigt stå til ansvar, da hans far døde i en tidlig alder. Han valgte derfor at gøre det til en ren vingård. Ludwig har to sønner, Alexander Johannes og Ingmar. Ingmar tilegnede sig hurtigt en politisk karriere. Mens Alexander vidste tidligt, at han gerne vil overtage gårdens og dens drift.

I dag kan man opleve Alexander Johannes Jung iført hættetrøje, tre dages skæg og kasket alt imens han byder gæster velkommen til gården. Atmosfæreren er uhøjtidelig og autentisk. Gården i dag står viser hvas Rheingaus Riesling og elegante Pinot Noir kan. De forsøger at arbejde så miljøvenligt, og konventionelt som de kan, og undgår helt insekticider og herbicider. Vingården råder i dag over 15 hektar jord helt selv. Her sker vinfremstillingen og påfyldningen også af dem selv, idet de her kan kontrollere kvalitet af deres vine.

Jakob Jung har i dag et stort team bag sig, som de priser sig lykkelige for. Til dagligt ledes gården af ”Knægt” Alexander Johannes Jung, ”Kong” Ludwig Jung og ”Joker” Bukhard Kirchner også kaldet Buggy.

Hver enkel flaske fra Jakob Jung har en etiket formet som et spillekort, hvorfor at de også kalder sig ”knægt, konge og joker”, for at holde den autentiske røde tråd. Læs mere om Jakob Jung her.