Speri Recioto Della Valpolicella Classico

350,00 kr.

Type: Dessert vin
Volume: 50 cl.
Producent: Speri
Land: Italien
Område: Veneto
Druesorter: 70% Corvina og 30% Rondinella.
Alc %: 13,5 %

Anbefalet: Ost, bitter chokolade med syltede bær og ikke mindst en du bare nyder alene.

Ved køb af 2 Stk. er prisen 300 kr. pr flaske

Recioto den søde dessertvin fra Valpolicella

Speri- Recioto Della Valpolicella Classico er en egenartet dessertvin i topklasse med intens og koncentreret noter af violer, rosiner og syltede frugttoner og et finish der er silkeblødt. Denne gribende passito vin går dejligt til tørrede frugter, chokolade, tørre kager samt blå ost.  Druerne er 70% Corvina og 30% Rondinella fra Speri’s sydligst beliggende mark La Roggia, på sydøst siden af Monte Fausto.

Speris Historie

Speri er et lille familie fortagende, som råder over 60 ha vinmarker i den del af Valopolicella, som kaldes for Classico. Det vil sige det område, hvor de bedste druer kommer fra i Valpolicella. Vingården har været været i familiens eje i 7 generationer og historien går tilbage til midten af 1800 tallet.

Familien har en kæmpe kærlighed til deres jord og generelt til hele Valpoliccella regionen. De har et super godt forhold og venskab til mange af de andre familier i regionen og ejer sammen med 3 andre vinhuse en fantastisk restaurant/vinbar Antica Bottega del Vino i den charmerende by Verona. Et sted som skal opleves hvis man er i området. Stedet er spækket med historie og gode vine fra hele Italien og andre lande.

I mange år har Speri haft et brændende ønske om være et økologisk, men det har været en svær opgave, da de forskellige familiers marker støder op til hinanden og selvom mange dyrker og behandler deres jord efter bedste vis, er det desværre ikke alle som orker at følge de strenge regler fuldt ud, for at blive certificeret økologisk. Men Speri fandt en løsning med deres naboer – Speri overtog alt arbejdet i markerne og familien ordner de forskellige dokumenter, både for dem selv og deres naboer, så fra 2015 årgangen kunne deres flasker nu udsmykkes med det grønne økologiske varemærke.

Speri har altid gået forrest når det gælder kvalitet og passionen for at lave det bedste vin. Hertil skal det dog siges, at når man ejer den meget kendte vinmark Morte Sant`Urbano, får man det da også lidt nemmere ved at skabe god kvalitet. Men det kræver hårdt arbejde. Vinmarken er beliggende 350 meter over havets overflade og det er umuligt at bruge maskinkraft på disse små terrasser med vinstokke., som står i vulkansk jord med et stort kalk indhold.

Vingården kan også pryde sig med en masse flotte anmeldelser og store roser af mange kritikere.

Hvis i ønsker mere viden kan i besøge https://www.speri.com/