Tomatin 12 Year

399,00 kr.

Strength: 43% alc./vol.

Fad Type: Modnet i en kombination af Bourbon tønder og Sherry fade.

Tomatin 12 års er glat og silkeagtig, der er blevet modnet i traditionelle Scotch Whiskey, Bourbon og Spanske Sherry fade.

 

Smagsprofilen hos Tomatin

Tomatin er en af de lettere Highland malts. I de større batchs fremgår der en medium fyldig, aromatisk, rene undertoner af malt hvor du fornemmelser af sherry, honning og krydderier. Dette giver et resultat af medium sødme, med et meget svagt in tryg af røg/tørvepræg. Deres enkelt aftapninger har selvfølgelige deres egen særpræg.

Man kan sige Tomatin er absolut et meget højt respekteret hus, der siges ude i marken at det nok er et af de næste kultprodukter. Og ifølge alle spiritus smagninger i hele verden er der vist ingen tvivl om at det konkurrere med de mest anerkendte whiskydestillerier næsten alle smagninger de deltager i kommer de i top.

Historien om Tomatin

I 1897 blev Tomatin whiskydestilleriet med en lidt anderledes historie opført. Det var nemlig et utal af Inverness-baseret bygherre der højst usædvanligt valgte, at bygge et destilleri ude midt i ingenting altså på landet. I slutningen af 1800tallet kom der enormt mange whiskydestillerier til men chrasede altså bukkede under i 1898 The Pattison Crash. Dog ikke Tomatin der klarede skærende indtil 1980erne hvor branchen fik sit næste stor slag det var dog først i 1985 at pengekassen var tom. Det ville Takara og Ohuro fra Japan ikke acceptere så de gik sammen og redet detilleriet. Det er i dag stadig ejet af Japaner

I dag er Tomatin stadig et af de største destillerier med ikke mindre end 23 pot stills samt nogle kæmpe lagerhaller med en kapacitet der har mulighed for at opbevare hele 220.000 fade. Hvilket er meget godt i vintermånederne da at i højlandet kan vejene godt sne til.

Du kan læse mere om Tomatin her.