A.H. Riise Non Plus Ultra Ambre d’Or Excellence

899,00 kr.

Type: Rom
Volume: 70 cl
Producent:  A.H Riise
Land / område: De vestindiske øer
Alc %: 42%

Ambre d´Or Excellence

Så har vi A.H. Riise Non Plus Ultras ekstravagante udgivelse af en af de ultimative rom typer. De får virkelig skabt noget magi med en duftende overtone af hvide blomster hvorefter de mere markante toner kommer af syltede blommer samt ristede franskbrød. Mundfølelsen giver en PX sherry lignende sødme med et strejf af vanilje og en masse blommer hvoraf i den lange eftersmag vil man finde en meget svag tone af røg af en fin Cubansk cigar.

En førsteklasses rom med et navn der er ærbart :Non Plus Ultra er latin og betyder: Nothing Further Beyond – henviser til Herkules stolper, der markerede enden på den kendte verden – der findes ikke noget bedre derude

Historien om A.H. Riise

Albert Heinrich Riise er navnet på en søn af en skipper og købmand Jens Christian Riise og hustru Margrethe Elisabeth Krabbe. Han er født og opvokset på Ærø, efter sin almindelig skolegang kom han i lære hos apotekeren i Ærøskøbing og blev færdigudlært i Fåborg. Derefter begyndte livets gang, Albert tog til København i 1832 for at få en kandidat, hvor han fortsat arbejdede på forskellige apoteker i storbyen København. I 1838 tog Albert Heinrich Riise til de Vestindiske øer det var en livs lang drøm der gik i opfyldelse. Da han ankom til øerne startede hans arbejde, drevet af flere læger i fællesskab. Året efter fik han endeligt råd til at starte sit ejet apotek.

A.H. Riise

A.H. Riise Rom er en hyldest til én af de mest entreprenante danskere, Albert Heinrich Riise, der med stor succes drev sit apotek i Charlotte Amalie på St. Thomas i perioden 1838 til 1878. Forsynet med et enormt lager med farmaceutiske produkter blev St. Thomas Apotek kendt på alle de omkringliggende caribiske øer som stedet, hvor der fandtes hvad som helst man måtte have brug for til enhver given begivenhed med farmaceutiske, alkoholholdige og kosmetiske produkter. A.H. Riise var også ekstrem dygtig inden for destillation samt salg af bitter og ikke mindst rom der i gamle dage blev brugt som medicin mod maveonde og andre sygdomme. A.H. Riise Rom blev en bestsellers og blev eksporteret til mange lande ikke mindst Danmark. Albert Heinrich Riise blev også anderkendt med vindene priser og medaljer.