Rum Nation Panama 10 år

380,00 kr.

Type: Rom
Volume: 70 cl.
Producent: Rom Nation
Land: Panama
Alc %: 40 %

Ikke på lager

10 års Panama rom

Rum Nations resultat af Panama Single Rom. Denne er produceret i Panama, og har lagret i 10 år på Jack Daniels fade.

I næsen finder man noter af  let, delikat, frisk og sødmefuld frugt. Smagen er fyldig, med sødme fra sukkerrør, akaciehonning, rosiner samt chokolade med et strejf af abrikos og appelsin. Eftersmagen føles blød og ren, og afsluttes af sødme.

 

Historien om Rum Nation

Rum-Nation familien har en lang tradition for at importere og distribuere whisky fra Skotland.I 1990 rejsten Fabio Rossi, som ejer Rum Nation til Skotland for at besøge mange destillerier, afprøve tønder og indgå i kommercielle aftaler. Her begyndte man at lægge mærke til flere ældre tønder Britik Guyana & jamicansker rom, som var stablet nær single malt. Disse rom blev sendt til England og Skotland fra romerske britiske kolonier. Formålet var, at de skulle blandes i Navy Rums.

Nogle år senere kontaktede Fabio Rossi, Silvano Samaroli som gav ham nogle dyrebare råd, og lærte ham om de forskellige romtyper, og hvordan man startede en forretning. Han købte sin første tønde, og aftappede den, hvorfor navnet Rum Nation blev dannet i 1999. Navnet er valgt, fordi at Fabio Rossi vil samle et udvalg, af de bedste rom fra forskellige lande, og lave det til en serie.

Mr. Rossi var som barn meget fascineret af frimærker, og samlede på mange af dem. Han valgte derfor, at tilføre lidt klasse til flaskernes udseende, og besluttede sig at det skulle være i form af et frimærke, af hver oprindelse land af rommen. Denne grafiske udsmykning er gået hen og blevet et varemærke for dem, hvorfor alle flasker/ serier nu bærer hver sit ”frimærke”. Hvis du vil læse mere om Rum Nation og historien, kan du gøre det her.