Bott Geyl, Cremant d’Alsace

179,00 kr.

Type: Champagne/mousserende
Volume: 75 cl.
Producent: Domaine Bott Geyl
Land: Frankrig
Område: Alsace
Druesorter: 50% Pinot blanc, 30% Chardonnay & 20% Pinot Noir
Alc %: 12 %
Anbefalet til: Aperitif, fjerkræ, fisk og skaldyr.

Franske Bobler

En fantastisk, økologisk, kompleks og ikke mindst delikat Cremant fra Alsace. Druerne er et mix på 50% Pinot Blanc, 30 % Chardonnay og 20% Pinot Noir. Her vinificeres druerne hver for sig, og blandes først efter, til den færdige vin. I næsen finder man lime, æble, urter og mandel. Smagen bærer præg af friske grønne æbler, som ender ud i en tørhed og god syre. Den er ideel til aperitif, fjerkræ, fisk & skaldyr.

Historien om Bott Geyl

Jean-Christophe Bott har været ansvarlig for Domaine Bott-Geyl sden 1993. Vingården har været en familietradition siden 1795. i år 2000 konverterede Jean-Christophe Bott sine vinmarker til økologiske, hvorefter han i 2002 gjorde dem biodynamiske – ligesom mentoren Zind-Humbrecht, hvilken kan smages i vinenes intensitet. Han koncentrerer sig meget om at lave udbytte i vinmarkerne, og i kælderen er han tilsynsfører på den mest naturlige og minimalistiske måde. I dag råder Bott Geyl over 15 hektarer vinstokke, her inklusiv 3 Grand Cru og 4 Lieux-dits. Der stræbes efter at bringe de naturlige kvaliteter.

Jean-Christophe Bott var blot 20 år, da han overtog Bott-Geyl. Han er en alsacisk cowboy, som der tør at tage chancer. Han høster sent, og løber risici, hvorom andre i hans branche spiller mere sikkert spil. Han har siden overtagelsen af vingården modtaget stor anderkendelse og ikke mindst ros. Han har blandt andet opnået at få 98 point af den anerkendte vinanmelder Robert Parker. Grundet Jean- Christophes ernorme engagement og evne til nytænkning gør ham til et stjernenavn i dagens Alsace. Du kan læse mere om Bott Geyl her.