Ron Millonario XO Solera Reserva Espicial Rom

799,00 kr.

Type: Rom
Volume: 70 cl.
Producent: Ron Millonario
Land: Peru
Alc %: 40 %

Ikke på lager

Rom fra Peru

Fantastisk rom fra Ron Millonario, som er storebroren til Ron Millonario Solera 15 år Reserva Especial. Her er der tale om solera rom, hvilket vil sige, at gennemsnitsalderen i denne rom er  15-20 år. Denne rom har vundet prisen som Verdens Bedste Rom hele to gange, tilbage i 2008 og 2009, hvilket godt kan forståes, for den smager fantastisk!

I duften finder man noter af søde tropiske frugter, dernæst nogle mere krydret noter af tørrede frugter og tobak. I smagen finder man lækre noter af karamel, dadel samt figen, hvorefter nelikker prikker let på tungen og bliver lækker og sød. Eftersmagen bærer præg af en behagelig sødme i form af brun farin kombineret med lette krydderier og egetræsfad.

Historien om Ron Millonario

Ron Millionarios destilleri blev grundlagt i 1933. Destilleriet har beliggenhed i den nordlige del af Peru. Dengang benyttede destilleriet sig af en destillationskolonne, som blev sejlet fra Skotland. Første gang Ron Millionario rom blev solgt på det lokale marked, var i 1950. Den var meget eksklusiv og dyr, hvorfor navnet ”Ron Millionario” blev til blandt de lokale bønder. (Rom som kun milionærer kunne få fat i).

Det har i flere år været en velbevaret hemmelighed, hvor destilleriet var placeret. Men nu har direktør Fabio Rossi, som bl.a. har produceret ”Rum Nation” serien afsløret, at der er tale om det destilleri i Pomalca i Chiclayo – i det nordlige Peru.

Her laves rommen et sted, hvor den lokale sukkerfabrik ikke er supereffektiv, hvilket betyder, at store dele af restsukkeren i melassen, udgør grundstoffet til gæringen af rommen. Dette er med til at skabe en mere fyldig og kraftig rom, som også kommer til udtryk i Rum Nation Perurano 8 år, som består af den samme rårom, som Ron Millonario Solera 15 år Reserva Especial.