Dalva Colheita 1990

399,00 kr.

Type: Portvin
Volume: 75 cl
Producent: Dalva
Land / område: Portugal // Port
Druer: Tinta Franca, Touriga Nacional
Alc %: 20 %
Anbefalet til: Créme Brulée, bløde oste og chokolade

Dalva’s 1990 Colheita

Denne Colheita fra 1990 fra Dalva er fadlagret fra høståret, og først tappet på flaske lige inden den sendes ud på markedet – og har derfor næsten hele 20 års fadlagring på bagen. De mange år har båret frugt, og har gjort at portvinen er i balance mellem kraftfuldhed og elegance. I smagen finder man noter af mørke tørrede frugter, blommer samt hasselnødder. Dog er den ikke ældre, end at sødmen er bibeholdt. Denne portvin er perfekt til creme brulee, chokolade, skimmeloste og ikke mindst kraftige, lagrede oste.

 

Historien om Dalva

Dalva er et gammelt hus der stammer tilbage fra 1862 der de første 60år kun sendte vin ud til det portogieske market. Det var førs i 1920erne, da brasilianske C. Da. Silva overtog huset gennem sin kones familie at huset begyndte at sælge deres portvine til resten af verden. De begynde også at opkøbe vinmarker samt opgradere kvaliteten dog stadig med det traditionsbundet arbejde. Dette gav for alvor pote i slutningen af 1970 da deres første hjemmedyrket vintage port kom på market. Det har gjordt at Dalva i dag er et højt respekteret portvinshus. Deres speciale må man nok sige ligger i den lyse genre så som tawnies og hvide ports fra det sidste århundrede. Dalva huset holder ved sine værdier og traditioner dog med henblik på hele tiden at opretholde smagernes fornøjelse hvilket betyder at de skal holde øje med tiden uden at miste deres værdier, deres traditioner. Hvilket har været deres holdepunkt og har gjort at deres hvide for alvor har vundet priser, grundet et de var nogle af de første der har fokuseret på kvalitet på hvide portvine. Så en innovativ tankegang, smukke druer og gamle traditioner har udviklet sig til at blive et hus man bestemt skal tage i betrakning. Hvis du ønsker at vide mere om dette hus kan du læse det her.