Elio Altare, Barbera d’Alba 2019

209,00 kr.

Type: Rødvin
Volume: 75 cl.
Producent:Elio Altare
Land: Italien
Område: Piemonte
Druesorter: 100% Barbera
Alc %: 13 %
Anbefalet til: Pastaretter, lyst kød samt antipasti.

Ved køb af 6 stk. er prisen 179,- pr. stk.

18 på lager

Vin fra Piemonte

Altare har formået at skabe en frugtsprudlende, saftig og ikke mindst elegant Barbera d’Alba, som emmer af kvalitet. Her får man en naturlig let-drikkeligvin, med et moderat indhold af tannin – kombineret med en fantastisk syre og frugt.

Glasset byder på en rubinrød farve, med lilla skær. Aromaer af violer, blommer, kirsebær samt røde bær strømmer rundt. Denne vin er god til pastaretter, lyst kød samt antipasti.

Om Elio Altare

Elio Altare er en forgangsmand bag den moderne fortolkning af Barolo – en fortolkning som han havde svært ved at få igennem overfor sin gamle far. Deres første opgør gik ud på, om man selv skulle producere vin, eller om man skulle sælge sine druer. Her havde faderen før solgt druerne til opkøbere, hvor Elio selv vil producere vin. Hvorfor Elio i 1978 begyndte at høste på familiens marker. Her gik det helt galt, da Elio ved hjælp fra en motorsav skar de store gamle træfade over, hvilket resulterede i, at hans far smed ham på porten, og gjorde ham arveløs. Efter sin faders død, var det Elios søster som arvede. Hun var hverken vininteresseret eller interesseret i ejendommen Cascina Nuova og markerne, hvorfor Elio tog et banklån, og købte det hele af sin søster.

Siden 2016 har Elios datter, Silvia Altare drevet familieejendommen – med et stort engagement, og lige i sin fars ånd!