Guado al Melo Bolgheri Superiore 2008

350,00 kr.

Type: Rødvin
Volume: 75 cl.
Producent: Guado Al Melo
Årgang: 2008
Land: Italien
Område: Bolgheri – Toscana
Druesorter: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot
Alc %: 14,5 %
Anbefalet til: Oksekød, Pasta, Lammekød, Kalvekød, Vildt (rådyr, hjort)

ved køb af 6 flasker er prisen 300 kr. pr flaske.

6 på lager

Bolgheri Superiore 2008

Denne vin er den som vi i dag kender som Atis. Men Atis navnet kom først til i 2009 årgangen. Så her hedder den blot Guado Al Melo Bolgheri Superiore. Vinen er i vores mening en fantastisk oplevelse og når man smager den og lukker øjnene, tænker man straks klassisk Bordeaux med alder. De tertiære aromaer flyver op af glasset, man kan stadig føle liv og tanniner. Solbær smagen fra Cabernet Sauvignon tilføjer endnu friskhed til vinen. En vin som er en oplevelse at smage for sig selv, men vil også kunne nydes til nogle lækre oste.

2008  var en ret god årgang, hvor de fleste vine og så en god score med på vejen.

Få flasker til rådighed.

Historien om Guado Al Melo

I Toscana langs Castagneto Carducci bakkerne ligger vingården Guado al Melo. Navnet strækker sg langt tilbage, og vinmarkerne har været dedikeret til vinfremstilling i mere end 200 år.

I 1998 købte familien Scienza ejendommen for netop at genoplive de historiske ærværdige vinmarker. Michele Scienza og hans familie har en generationsrig erfaring med vinproducerende oplevelser, som overholder principperne for bæredygtighed og naturligt landbrug. Familien følger traditionelle metoder, og benytter sig ikke af yderlige stoffer og kemiske indgreb, som eventuelt kan skade druernes naturlige kvaliteter. I 2001 foretog de den første høst, blot til personligt forbrug, hvorefter de i 2002 officielt høstede, og udgav Criseo og Ruse, som dengang gik under navnet Guado al Melo Bianco og Rosso. Året efter høstede de druerne til Antillo, Atis og Jassarte.

Antillo vinen blev opkaldt efter den nuværende winemaker Michele’ far, som bar samme navn.

Guado al Melo liggeer i Bolgheri området, i en lille dal med retning i øst-vest. Denne placering gør den normale temperatur køligere end resten af året, og flere temperaturforskelle. Dette specielle klima er med til at give vinstokkene mulighed for at opnå en fin balance mellem elegance og kraftfuldhed, samt skarphed og rigdom.

Hvis du ønsker mere information kan du klikke her