Luigi Pira, Barbera d’Alba DOC 2018

229,00 kr.

Type: Rødvin
Volume: 75 cl.
Producent: Luigi Pira
Land: Italien
Område: Piemonte
Druesorter: 100% Barbera
Alc %: 14 %
Anbefalet til: Pasta, pizza, risotto eller til grill.

Ved køb af min. 6 fl. er prisen 199,- pr. stk.

Vin fra Piemonte

Denne Barbera d’Alba fra Pira kommer fra en højtbeliggende position i komminen, Roddino, der grænser op til Serralunga d’Alba. Disse 2 ha. marker blev købt i 1999, hvorfra første årgang var 2003 – som var et meget varmt år, og fra meget unge stokke. Vinen har sidenhen formået at få en nuanceret frugtighed og dybde, som er perfekt afstemt og med noter af eg.

I glasset finder man en mættet rubinrød farve, med en frugtig og aromatisk profil af kirsebær og vilde bær. Smagen er saftig, spændstig og med en fantastisk dybde, velsmag og længde. Prøv den til pasta, pizza, risotto eller til grill.

Historien om Luigi Pira 

kI 1950 grundlagde Luigi Pira sin ejendom i Serralunga d’Alva. Her startede familien med at sælge druer til købmænd. Der er sket mange ting på vingården gennem årene. I 1993 begyndte man at introducere en mere moderne stil, som var inspireret af Elio Altare. Hvorfor der er sket en reduktion i brugen af barriques, idet flere af Piras vine i dag bliver modnet på store fade.

I dag drives ejendommes af Luigis sønner, Gianpaolo og romolo. De råder i dag over ca. 10 ha. af de bedste marker i Serralunga d’Alba og 2 ha. I Roddino – hvor Piras Barberea d’Alba bliver lavet. På ejendommen bliver der produceret. Ca. 56.000 flasker årligt. Her finder man meget kvalitetsbevidste vine, som vidner om en kompromisløshed i både marken samt kælderen.

Første gang som Pira for alvor rammer den ønskede Barolo stil er i 1996. Siden da har alle vinene formåret at besidde renhed, maskulinitet, kompleksitet samt moden struktur!

Hvis du vil læse mere om Pira og deres filosofi, kan du gøre det lige her.