Luigi Pira, Barolo Margheria DOCG 2017

499,00 kr.

Type: Rødvin
Volume: 75 cl.
Producent: Luigi Pira
Land: Italien
Område: Piemonte
Druesorter: 100% Nebbiolo
Alc %: 14,5 %
Anbefalet til: Okse, vildt og risotto med svampe.

Vin fra Piemonte

Piras Barolo Margheria laves af druer fra gamle planter, som er på en favoriseret position. Det er et typisk og elegant udtryk for en Barolo fra Serralunga d’Alba – som især er kendt for sine maskuline vine, som er rig på tannin. Her er stilen en kombination mellem det traditionelle og innovative, hvor man er på vej mod en mere klassisk tilgang. Baroloen lager udelukkende på store traditionnel botti af slavonsk eg.

Barolo Margheria er den mest elegante af de tre enkeltmarks-Baroli,  hvor man stadig har formået at bibeholde en stor dybde samt karakter.

Vinen performer flot i glasset, med sin granatrøde farve, med et orange skær. I glasset finder man noter af roser, trøfler, lakrids og med variationer af kirsebær, blommer samt svesker. Denne Barolo går godt til okse, vildt og risotto med svampe.

Historien om Luigi Pira 

kI 1950 grundlagde Luigi Pira sin ejendom i Serralunga d’Alva. Her startede familien med at sælge druer til købmænd. Der er sket mange ting på vingården gennem årene. I 1993 begyndte man at introducere en mere moderne stil, som var inspireret af Elio Altare. Hvorfor der er sket en reduktion i brugen af barriques, idet flere af Piras vine i dag bliver modnet på store fade.

I dag drives ejendommes af Luigis sønner, Gianpaolo og romolo. De råder i dag over ca. 10 ha. af de bedste marker i Serralunga d’Alba og 2 ha. I Roddino – hvor Piras Barberea d’Alba bliver lavet. På ejendommen bliver der produceret. Ca. 56.000 flasker årligt. Her finder man meget kvalitetsbevidste vine, som vidner om en kompromisløshed i både marken samt kælderen.

Første gang som Pira for alvor rammer den ønskede Barolo stil er i 1996. Siden da har alle vinene formåret at besidde renhed, maskulinitet, kompleksitet samt moden struktur!

Hvis du vil læse mere om Pira og deres filosofi, kan du gøre det lige her.