Mauro Veglio, Barolo DOCG 2018

329,00 kr.

Type: Rødvin
Volume: 75 cl.
Producent: Mauro Veglio
Land: Italien
Område: Piemonte
Druesorter: 100% Nebbiolo
Alc %: 14,5 %
Anbefalet til:  Svamperisotto, pasta eller rødt kød.

1 på lager

Vin fra Piemonte

Denne Barolo er Mauro Veglios bud på en basis-vin. Den performer flot i glasset med sin rubinrøde farve. I næsen finder man delikate noter af friske og tørrede roser, røde bær samt stenfrugter – kombineret med en elegant tanninstruktur, og en raffineret smagsfylde. Prøv denne Barolo til svamperisotto, pasta eller rødt kød.

Om Mauro Veglio

Hvis man drejer af på landevejen, som går op mod den italienske by Annunziata i La Morra, og fortsætter ned ad den lange grusvej, ender man ved to vingårde. Her ejer Veglio familien den ene gård, hvor den anden ejes af Altare. Siden Mauro overtog familiegården i 1992, har Elio Altare været en stor del af Mauros succes – både i inspiration og hjælp til at lave sin egen vin.

Mauro Veglio råder over 11 hektarer fordelt på hele fire forskellige Cru marker, hvor den samlede produktion er på ca. 60.000 flasker årligt. Nogle af de marker han ejer, går for at være nogle af de fineste. Veglio råder over nogle interessante marker, som går for at være nogle af de fineste. Her giver Arborina struktur, men samtidig den typiske La Morra-elegance. Ved Rocche dell’Annunziata kan man tale Gand Cru – i hvert fald ifølge vinmageren og historikeren Renato Ratti, som for år tilbage lavede et kort over Barolo, hvor han kategoriserede markerne. Her anså han Rocche for at høre til i den øverste kategori. Ydermere råder Veglio over Castelletto, som er en zone i Monforte d’Alba. Denne mark er fra hans hustrus, Danielas, familie. Marken ligger lige ved siden af familieejendommen, og er beplantet med 50 år gamle Barbera-vinstokke.

I 2017 fusionerede Mauro Veglio med sin nevø, Alessandro Veglio, der i dag ejer 0,65 ha Nebbiolo på MGA-marken Paoagallo. Men denne løsning fik familiegården både nye muligheder, ny inspiration, alt imens ejendommen forbliver i familien.

Vil læse mere Veglio, kan du gøre det her.