Podere Le Ripi Amore e Follia Syrah 2016

239,00 kr.

Type: Rødvin
Volume: 75 cl
Producent: Podere Le Ripi
Land / område: Italien// Toscana
Drue: syrah
Alc %: 14,5%
Anbefalet til: Braiseret retter eller bare bondekøkken retter

V. køb af min 6stk. pris 200 pr. flaske

Amore e Follia

Denne forførende mundfølelse af elegance tvistet med et snært af sødme der opfølges af en struktur af balanceret tanniner der giver den karakter. Dens afslutning i munden er lang med røde bær, blåbær samt brombær der føles som en svag syre, fornemmelsen fortsætter i flere minutter.

Podere Le Ripi

Podere Le Ripi råder over 54 hektar vinmarker i Montalcino. Intil 1998 var jorden beboet af en hyrde og hans får, og der var ikke plantet en eneste vinstok.
Francesco Illy har plantet vin på ejendommen fra år 2000 og indtil i dag, og dyrker vinen med stor respekt for jorden. Vinen dyrkes med økologiske principper og er fra 2010 på vej mod biodynamisk produktion.
Francesco Illy begyndte at plante Sangiovese i 2000 med en tæthed på de  normale 5.000 rødder pr. hektar. Men i 2002 spurgte han sig selv, om ikke en højere tæthed ville give færre drueklaser per plante og dermed mere kvalitet. Så han reducerede afstanden mellem rækkerne fra 2,5 meter til 2 meter og nåede en tæthed på 6.666 planter pr. hektar. I 2003 besluttede han at prøve med endnu
tættere planter – fem rækker med en meter og en på to meter for at give traktoren plads til at køre igennem. Det gav en tæthed på 11.111 pr. hektar. Og i 2005 besluttede Francesco Illy sig så for at teste den tættest mulige opstilling af planterne med kun 40 cm mellem hver. Det gav en tæthed på vanvittige 62.500 pr. hektar. Den tætteste vinmark i verden. Illy valgte at plante dem i kvadrater af 4 x 4 meter, med 121 planter pr. kvadrat, og lod sine agronomer og ønolog ryste på hovedet af ham.
Illys tanke var, at man ved at plante vinen så tæt, ville kun tvinge rødderne til hurtigere at komme dybt i jorden, og dermed igennem flere forskellige jordlag, og dermed muligheden for at absorbere flere forskellige mineraler, og dermed give en bedre vin.
Og det kan smages. “Bonsai”-vinene er mere subtile og elegante, men aromaspektret er meget mere komplekst og blødt. Du kan få lidt mere info her om huset