Spar 21%

Podere Le Ripi Cielo d Ulisse 2014 MG

Original price was: 479,00 kr..Current price is: 379,00 kr..

Type: Rødvin Toscana Rosso
Volume: 1500ml
Producent: Podere Le Ripi
Land / område: Italien// Toscana
Drue: Sangiovese
Alc %: 13,5%
Anbefalet til: Pasta, grøntsagsretter og gris

3 på lager

Cielo d Ulisse Brunello di Montalcino

Cielo d’Ulisse er i denne årgang en Toscana Rosso IGT som er en deklassificeret Brunello. Francesco er en meget bestemt mand og han ved hvad han står for. Går tingene ikke som de skal efter hans hoved – ja så laver han det om, til noget som han kan stå inde for. 2014 var en vanskelig årgang, og Francesco tog en kæmpe beslutning, hvor han i stedet for at lave sin ellers fantastiske Brunello Cielo d`Ulisse, som er blandet af druer fra den oprindelige Podere le Ripi gård, og den nye gård på Galampio. Så degraderede han den til en Rosso, som man må sige er en kæmpe en af slagsen, for dårligvin, det kan han ikke finde ud af at lave.
Klassisk Sangiovese stil med en delikat granatrød farve. I næsen finder vi typiske udtryk af de store egefade, pulserende røde frugter og noter af kvas. I munden finder bløde tanniner, som er flot intergreret sammen med den læskende frugtige smag.  En velafbalanceret syre. En vin der drikker virkelig godt.

Prøv den med en lækker pastaret, lavet med friske grøntsager og en god tomatsauce.

Podere Le Ripi

Podere Le Ripi råder over 54 hektar vinmarker i Montalcino. Intil 1998 var jorden beboet af en hyrde og hans får, og der var ikke plantet en eneste vinstok.
Francesco Illy har plantet vin på ejendommen fra år 2000 og indtil i dag, og dyrker vinen med stor respekt for jorden. Vinen dyrkes med økologiske principper og er fra 2010 på vej mod biodynamisk produktion.
Francesco Illy begyndte at plante Sangiovese i 2000 med en tæthed på de  normale 5.000 rødder pr. hektar. Men i 2002 spurgte han sig selv, om ikke en højere tæthed ville give færre drueklaser per plante og dermed mere kvalitet. Så han reducerede afstanden mellem rækkerne fra 2,5 meter til 2 meter og nåede en tæthed på 6.666 planter pr. hektar. I 2003 besluttede han at prøve med endnu
tættere planter – fem rækker med en meter og en på to meter for at give traktoren plads til at køre igennem. Det gav en tæthed på 11.111 pr. hektar. Og i 2005 besluttede Francesco Illy sig så for at teste den tættest mulige opstilling af planterne med kun 40 cm mellem hver. Det gav en tæthed på vanvittige 62.500 pr. hektar. Den tætteste vinmark i verden. Illy valgte at plante dem i kvadrater af 4 x 4 meter, med 121 planter pr. kvadrat, og lod sine agronomer og ønolog ryste på hovedet af ham.
Illys tanke var, at man ved at plante vinen så tæt, ville kun tvinge rødderne til hurtigere at komme dybt i jorden, og dermed igennem flere forskellige jordlag, og dermed muligheden for at absorbere flere forskellige mineraler, og dermed give en bedre vin.
Og det kan smages. “Bonsai”-vinene er mere subtile og elegante, men aromaspektret er meget mere komplekst og blødt. Du kan få lidt mere info her om huset