Stauning, Smoke, Danish Whisky

695,00 kr.

Type: Whisky
Volume: 70 cl.
Producent: Stauning
Land: Danmark
Modning: 1st Fill vin- og spiritusfade
Alc %: 47%

Ikke på lager

Smoke Whisky

Så har vi Smoke der giver et lækkert indtryk af en varm sommerdag. Stilen er let røget samt en malt fra det vestjyske maltbyg, røget over lokalt høstet tørv og lyng. Sanserne kommer på arbejde med denne innovative udgave af sprød whisky. Essensen i Smoke er at den er bygget på lokale råvare, maltet på frit gulv, dobbelt-destilleret på pot still over åben ild. Dette giver et ikke mindre end fremragende resultat af elegance samt raffineret whisky.

Stauning destilleri

Nær den lille landsby Stauning etableres Stauning Danish Whisky i 2005. Den vestjyske whisky er baseret på venskabet mellem en læge, en kok, en slagter, en lærer, en helikopterpilot og fire ingeniører, som med en fælles interesse for den alkoholiske drik udviklede den smagfulde whisky af naturens grundst

en, inspirereret af den vestjyske idyl og havets sus, omgivet af hedeland og lyng. Med drømmen om at skabe en 100% dansk terroir-whisky startede de projektet på trods af, at midlerne og ressourcerne var få. De fik byg fra den lokale landmand, og maltningen fandt sted på slagteriets flisegulv. I august 2006 begyndte de ni venner at se de første resultater af deres hårde arbejde, da de første dråber af den vestjyske whisky dryppede ud af hanen. Dette var blot begyndelsen. I de første år var ambitionen at producere 2-400 liter whisky om året, men produktionen tog hurtig fart, efter anmelderen Jim Murray udtalte sig om Stauningdråberne i den årlige Whisky Bible: ”Folk, der elsker røget whisky, vil slå deres egen mor ihjel for en flaske af det her. Det kan meget vel gå hen og blive noget af verdens bedste røgede whisky”. Dette var startskuddet for de ni venners succes, og hurtigt udviklede hobbyprojektet sig, og ambitionerne blev større. De holdt fast i grundværdierne bag de gyldne dråber, bevarede den vestjyske rolighed, og brugte fortsat lokalt dyrket rug og byg samt gulvmaltning og de små flammeopvarmede pot stills, som er med til at give deres terroir-whisky karakter. I 2011 blev den første officielle aftapning sendt på markedet. Inden længe begyndte prestigefyldte barer og restauranter at servere den vestjyske Stauningwhisky, og den vandt store udenlandske priser. Grundlæggerne fortsatte med at eksperimentere på den vestjyske gård, og i 2018 kunne slå dørene op til et ny og moderne destilleri, hvor den succesfulde terroir-whisky fortsat produceres.