Tranquebar 400th Anniversary Gin

329,00 kr.

Destilleri: Tranquebar
Volume: 70 cl.
Alc %: 45%
Anbefalet dertil: Fever-Tree MediterraneanRegional Co. AppelsinskrælRegional Co. Kanel
Denne gin produceres i små batch, hvorfor batchet kan variere

Ikke på lager

400th Anniversary

For 400 år siden købte Danmark med fredelig midler sig en lille koloni på østkysten i Indien. Der mindes om de velkendte smage, dufte samt lyde, som i dag opfattes som eksotiske for den gængse dansker.

Smagen i denne gin er citrusfyldt med et lækkert twist af kardemonne, vanilje, koriander og umami fra muskatnød. Den balancerer perfekt mellem varme krydderier samt sprøde krydderurter, og enebær som ligger bag det hele. I eftersmagen finder man igen citrusfrugt og vanilje, og overtid, træder enebærrene og kanel frem. Denne gin er perfekt til gin entusiasten!

Om Tranquebar

En novemberdag i 1618 stod Kong Christian IV og vinkede farvel til en lille flåde på fire skive med orlogsskibet Elefanten i spidsen. Dette udgjorde kernen i ekspeditionen, som blev sendt afsted af Kong Christian IV, for at grundlægge en dansk koloni i Sydøstasien. Kongen mente, at Danmark også skulle have del i den indbringende handel med krydderier.

Det var først i 162o midt i maj, at ekspeditionen nåede deres mål, som var Sri Lanka. Efter så mange år på vand, var over halvdelen af besætningen døde – dog mest af skørbug.

Danskerne havde svært ved at nå frem, idet at de blev afvist af den lokale fyrste. Her besluttede de sig for, at sejle videre nordpå, nemlig til det sydlige Indien, hvor heldet var med sig. Her fik de lov til at etablere en handelskoloni ved Tharangembadi – som senere blev fordansket til Tranquebar.

Dette held var ikke kun begyndelsen på at importere lækre krydderier, idet der senere også kom bomuldsartikler, silke og andre eksotiske træsorter til, som var meget eftertragtet i Europa. Alt held har dog sin ende, og efter krigen mod England, gik Danmark statsbankerot i 1813, begyndte underskuddet i Tranquebar at vokse, og danskerne valgte at sælge kolonien til briterne i 1845. Læs mere om Tranquebar her.