Tranquebar Colonial Dry Gin

300,00 kr.

Destilleri: Tranquebar
Volume: 70 cl.
Alc %: 45%
Anbefalet dertil: Fever-Tree Refreshingly Light Indian Tonic WaterRegional Co. MuskatnødRegional Co. Kardemomme
Denne gin produceres i små batch, hvorfor batchet kan variere

Ikke på lager

Kolonial Gin

For mange hundrede år siden var to hollandske købmænd forbi den danske konge med et særligt ærinde. De foreslog nemlig kongen at etablere en koloni i det fjerne Ostindien – hvorfor handling blev til ord, og den danske konge etablerede den lille koloni Tranquebar.

Den ene af de hollandske købmænd havde helt tilbage til 1616 en opskrift på gin – Det er lige præcis denne opskrift som Jan De Willums bevarede, og som derved danner grundlag for denne Colonial Gin, som vi kender i dag.

Smagen forenes med en fantastik syre fra citrusfrugter efterfulgt af krusemynte, og vilde enebær. Derudover kommer der indtryk fra vanilje, koriander samt muskatnød. I eftersmagen finder man en dejlig balanceret og krydret smag af kanel, citrus samt krusemynte.

Om Tranquebar

En novemberdag i 1618 stod Kong Christian IV og vinkede farvel til en lille flåde på fire skive med orlogsskibet Elefanten i spidsen. Dette udgjorde kernen i ekspeditionen, som blev sendt afsted af Kong Christian IV, for at grundlægge en dansk koloni i Sydøstasien. Kongen mente, at Danmark også skulle have del i den indbringende handel med krydderier.

Det var først i 162o midt i maj, at ekspeditionen nåede deres mål, som var Sri Lanka. Efter så mange år på vand, var over halvdelen af besætningen døde – dog mest af skørbug.

Danskerne havde svært ved at nå frem, idet at de blev afvist af den lokale fyrste. Her besluttede de sig for, at sejle videre nordpå, nemlig til det sydlige Indien, hvor heldet var med sig. Her fik de lov til at etablere en handelskoloni ved Tharangembadi – som senere blev fordansket til Tranquebar.

Dette held var ikke kun begyndelsen på at importere lækre krydderier, idet der senere også kom bomuldsartikler, silke og andre eksotiske træsorter til, som var meget eftertragtet i Europa. Alt held har dog sin ende, og efter krigen mod England, gik Danmark statsbankerot i 1813, begyndte underskuddet i Tranquebar at vokse, og danskerne valgte at sælge kolonien til briterne i 1845. Læs mere om Tranquebar her.