Wagner Stempel, Pinot Noir

169,00 kr.

Type: Rødvin
Volume: 75 cl.
Producent: Wagner Stempel
Land: Tyskland
Druesorter: 100% Pinot Noir
Alc %: 12,5 %
Anbefalet til: Grillet fisk, vildt & fjerkræ

Ved køb af min 6. stk., er prisen 139,- pr. fl.

 

Tysk spätburgunder

En charmerende Pinot Noir fra tyske Wagner Stempel. Her fyldes munden med saftige bærnoter, power, mineralitet og elegante tanniner. Klassiske jordnære noter af rodfrugter og et modent præg grundet den sene høst.

 

Om Wagner Stempel

Wagner Stempel drives i dag af Daniel Wagner, som overtog vingården efter sin far i 1994. Her fandt han auktionslister helt tilbage fra 1890 og 1910’erne, som viste at vin fra Hôllbreg-marken kostede lige så meget som Tysklands fineste. Dette blev et startskud for Daniel. I 2007 kom Oliver Müller til, og i 2008 blev Wagner-Stempel økologisk certificeret.

I dag er vingården bland Tysklands bedste og mest anerkendte, og som har en fremragende produktion af både hvid- og rødvine. I 2009 blev Daniel Wagner kåret til ”Aufsteiger des Jahres” – som er den tyske version af Gault Millau. Her blev han også tildelt sin 4. drueklase.

Filosofien bag

Daniel Wagners grundlæggende filosofi er en grundig, og ikke mindst håndværksmæssig tilgang til værket, som er dybt forankret af sine oldeforældres tradition. Økologisk landbrug er en vigtig faktor for ham. Overdrevet meget arbejde i vinmarkerne med mange manuelle opgaver. De meste af tiden finder sted i vinmarkerne – det der sker senere i kælderen, er også ret vigtigt for ham. Det er bare en form for at bevare det, som sker årligt – og det skulle gerne smage sådan, som året var, og som vinmarkerne var. Du kan læse mere om filosofien eller meget andet om Wagner Stempel her.