Wagner Stempel Riesling Brut Nature

249,00 kr.

Type: bobler / sekt
Volume: 75 cl.
Producent: Wagner Stempel
Land: Tyskland
Område: Siefersheim
Druesorter: 100% Riesling
Alc %: 12 %
Anbefalet til: skaldyr, lyse fisk samt kaviar.

*Ved køb af min. 6 flasker kun 199 kr. pr. flaske.

Brut Nature Riesling

Daniel Wagner har virkeliget nailet denne forfriskende lækre flaske. Man kan sige det er Riesling når det er virkelig godt. Det er super spurdelende, frisk og imødekommende. Det har ikke fået noget dosage heller ikke svovldioxid på basisvinen. I næsen for man intensitet af syltede citron, krudt, røget pære og en floralsk overtone. Mundfølelsen er lang, miniralsk, elegant og har en let overgang til en eftersmag af citrus. Fem år på bærmen har givet passende rigdom, bredde og cremet tekstur, men det er tydeligt riesling stadigvæk. Den er ideel at servere til skaldyr, lyse fisk samt kaviar.

Om Wagner Stempel

Wagner Stempel drives i dag af Daniel Wagner, som overtog vingården efter sin far i 1994. Her fandt han auktionslister helt tilbage fra 1890 og 1910’erne, som viste at vin fra Hôllbreg-marken kostede lige så meget som Tysklands fineste. Dette blev et startskud for Daniel. I 2007 kom Oliver Müller til, og i 2008 blev Wagner-Stempel økologisk certificeret.

I dag er vingården bland Tysklands bedste og mest anerkendte, og som har en fremragende produktion af både hvid- og rødvine. I 2009 blev Daniel Wagner kåret til ”Aufsteiger des Jahres” – som er den tyske version af Gault Millau. Her blev han også tildelt sin 4. drueklase.

Filosofien bag

Daniel Wagners grundlæggende filosofi er en grundig, og ikke mindst håndværksmæssig tilgang til værket, som er dybt forankret af sine oldeforældres tradition. Økologisk landbrug er en vigtig faktor for ham. Overdrevet meget arbejde i vinmarkerne med mange manuelle opgaver. De meste af tiden finder sted i vinmarkerne – det der sker senere i kælderen, er også ret vigtigt for ham. Det er bare en form for at bevare det, som sker årligt – og det skulle gerne smage sådan, som året var, og som vinmarkerne var. Du kan læse mere om filosofien eller meget andet om Wagner Stempel her.