A.H. Riise Non Plus Ultra Black Edition

899,00 kr.

Type: Rom
Volume: 70 cl
Producent:  A.H Riise
Land / område: De vestindiske øer
Alc %: 42%

Black Edition

Non Plus Ultra var en advarsel til søfarende om ikke at fortsætte, sejladsen ud i det ukendte.

Non Plus Ultra Black Edition er en efterfølger af A.H. Riise Non Plus Ultra Very rare der blot har lagt på brændte fade. der giver den en duft af mere karamelliseret karamel, fersken efterfulgt af let brændte julekrydderier, melasse, egetræ, tobak og lakrids. Smagen er enestående med brændte mandler, cremet og fyldigt mælkechokolade samt et finish af lidt Earl Grey.

Historien om A.H. Riise

Albert Heinrich Riise er navnet på en søn af en skipper og købmand Jens Christian Riise og hustru Margrethe Elisabeth Krabbe. Han er født og opvokset på Ærø, efter sin almindelig skolegang kom han i lære hos apotekeren i Ærøskøbing og blev færdigudlært i Fåborg. Derefter begyndte livets gang, Albert tog til København i 1832 for at få en kandidat, hvor han fortsat arbejdede på forskellige apoteker i storbyen København. I 1838 tog Albert Heinrich Riise til de Vestindiske øer det var en livs lang drøm der gik i opfyldelse. Da han ankom til øerne startede hans arbejde, drevet af flere læger i fællesskab. Året efter fik han endeligt råd til at starte sit ejet apotek.

A.H. Riise

A.H. Riise Rom er en hyldest til én af de mest entreprenante danskere, Albert Heinrich Riise, der med stor succes drev sit apotek i Charlotte Amalie på St. Thomas i perioden 1838 til 1878. Forsynet med et enormt lager med farmaceutiske produkter blev St. Thomas Apotek kendt på alle de omkringliggende caribiske øer som stedet, hvor der fandtes hvad som helst man måtte have brug for til enhver given begivenhed med farmaceutiske, alkoholholdige og kosmetiske produkter. A.H. Riise var også ekstrem dygtig inden for destillation samt salg af bitter og ikke mindst rom der i gamle dage blev brugt som medicin mod maveonde og andre sygdomme. A.H. Riise Rom blev en bestsellers og blev eksporteret til mange lande ikke mindst Danmark. Albert Heinrich Riise blev også anderkendt med vindene priser og medaljer.