Ron Millonario Solera 15 år Reserva Especial

400,00 kr.

Type: Rom
Volume: 70 cl.
Producent: Ron Millonario
Land: Peru
Alc %: 40 %

Ikke på lager

Rom fra Peru

Den allerførste rom i Ron Millionario-serien, som stadig denne dag bliver anset som brandets “flagskibsrom”. Den er særdeles kendt blandt de fleste rom-elskere. Det er også en rigtig god begynder rom!. Denne rom er produceret på et destilleri, som ligger i den nordlige del af Peru. Her er der tale om solera rom, hvilket vil sige, at de 15 år er  gennemsnitsalderen på indholdet i flasken.

I duften finder man en dyb, fyldig duft af kandiseret frugt, kokus, kakao, blomme og et touch af nelliker. Smagen bærer præg af en krydret nelikke, som fører til mere sødmefulde noter af rosin, figen, dadler, toffee samt mørk farin. Eftersmagen afsluttes med en kage-ligende eftersmag, som er vedvarende, og som afsluttes med en frisk fornemmelse. Drik den rent, eller til et stykke chokolade..

 

Historien om Ron Millonario

Ron Millionarios destilleri blev grundlagt i 1933. Destilleriet har beliggenhed i den nordlige del af Peru. Dengang benyttede destilleriet sig af en destillationskolonne, som blev sejlet fra Skotland. Første gang Ron Millionario rom blev solgt på det lokale marked, var i 1950. Den var meget eksklusiv og dyr, hvorfor navnet ”Ron Millionario” blev til blandt de lokale bønder. (Rom som kun milionærer kunne få fat i).

Det har i flere år været en velbevaret hemmelighed, hvor destilleriet var placeret. Men nu har direktør Fabio Rossi, som bl.a. har produceret ”Rum Nation” serien afsløret, at der er tale om det destilleri i Pomalca i Chiclayo – i det nordlige Peru.

Her laves rommen et sted, hvor den lokale sukkerfabrik ikke er supereffektiv, hvilket betyder, at store dele af restsukkeren i melassen, udgør grundstoffet til gæringen af rommen. Dette er med til at skabe en mere fyldig og kraftig rom, som også kommer til udtryk i Rum Nation Perurano 8 år, som består af den samme rårom, som Ron Millonario Solera 15 år Reserva Especial.