Braida – IL Baciale

149,00 kr.

Type: Rødvin
Volume: 75 cl.
Producent: Braida
Land: Italien
Område: Piemonte
Druesorter: 60% på Barbera, 20% Pinot Noir, 10% Cabernet Sauvignon, 10% Merlot
Alc %: 13%
Anbefalet til: Fantastisk til simreretter & pasta

ved køb af 6 flasker er prisen  125kr. pr flaske.

Il Baciale

Il Baciale hentyder til et perfekt match mellem 2 druer eller 2 personer. En vin som Giacome legede lidt med. Han har nemlig en stor kærlighed for Barbera og Pinot Noir og i starten udgjorde disse 2 druer denne vin. Siden hen blev 2 andre Franske druer også anvendt, nemlig Cabernet Sauvignon og Merlot, som at give vinen mere balance og dybde. Man har taget historien om kærlighed til vinen meget bogstaveligt i området og det var næsten helt normalt, at når der var bryllup i byen, ja så drak man Il Baciale. Den er lavet 60% på Barbera, 20% Pinot Noir, 10% Cabernet Sauvignon, 10% Merlot.

En vin med intens dybde af mørk frugt og smukke rubinrøde farve. Forfinet feminine og elegante lyse bærtoner er med til at skabe en frisk og læskende følelse i munden.

En vin som kan nydes til simreretter, pasta, pizza og tapas.

Braida Historie

Braida er en forholdvis lille familie eget vingård, som ligger i det smukke bakkede Asti område i Piemonte i den nordlige del af Italien. For 40 år siden startede Giacomo Bologna med at plante Barbera druen på sine allerbedste marker og visionen var at lave top Barbera D´Asti fra små enkeltmarker. Dette var ikke set før, at man vil gøre så meget ud af en drue, som stort set altid har stået i skyggen af Nebbiolo, som er den drue der bruges til Barolo og Barbaresco. Ideen til at lave stor kvalitet fik Giacome fra Bourgogne, hvor det også er marken, som bestemmer kvaliteten af vinen. I 1982 kom så det første pragteksemklar af en enkeltmarks Barbera nemlig Bricco dell`Uccellone. opskriften var simpel, plant kun på de allerbedste marker, vent med at høste til druerne er helt fuldmodne og begræns udbyttet for maximal kvalitet. Giv herefter vinen samme kærlighed på fad, som man gør med de bedste Barolo vine.

Herefter har Braida altid ligget i toppen blandt de bedste producenter af Barbera D`Asti og har både lokalt og internationalt opnået kultstatus. Huset laver i dag 4 forskellige enkeltmarks Barbera D `Asti vine. De laver også andre vine, både hvide, røde og søde samt en Grappa.