Champagne Patrick Regnault Grand Cru Brut Reserve. Vintage 2012

499,00 kr.

Type: Mousserende
Volume: 75 cl.
Producent: Patrick Regnault
Årgang:2012
Land: Frankrig
Område: Champagne
Druesorter: Chardonnay, Pinot Noir
Alc %: 12 %
Anbefalet til: Aperitif og til retter med fisk og skaldyr.

 

Reserve Vintage 2012

Dette er husets top cuvee, som er lavet på 70% Chardonnay fra Mesnil og 30% Pinot Noir fra Ambonnay. Det er ren Grand Cru fra øverste hylde. Vinen har en flot mild og cremet mousse, som fylder munden med noter af grønne æbler og floralske aromaer. En fedmefuld frugtig vin, som man kender dem fra Mesnil. her er virkelig meget Champagne for pengene.

 

Patrick Regnault Champagne

Denne lille vingårds historie startede for mange generationer siden. Dog var det først i år 1975 Patrick Regnault lavede den beslutning at vinificere, deres egne druer frem for at sælge dem til de lokale negocianter blandt andet var krug en stor aftager. I 2005 begyndte Patricks søn, Stéphan at arbejde sammen med sin far på vingården. Patrick Regnault ejer 5,5 hektar af de bedste Grand Cru marker i området Le Mesnil sur Oger. Markerne i Le Mesnil er et 100% Grand cru marker, og ligger i côte des blanc, i dette område dyrkes der kun chardonnay grundet Terrior. Côte des Blanc bliver omtalt i Champagne som kongen af Champagne da jordbunden, har et ekstremt højt kalkindhold. Dette giver vine i dette område en extraordinær renhed, finesse samt elegance og er kendt for at være de mest mineralske vine i hele Champagne. Derfor finder du også hjemstedet for mange af de helt store navne altså Krug, Clos du Mesnil samt Salon.

ØKOLIGI

Bæredygtigt vineri er den eneste vej frem mener Patricks og Stéphan der derfor ikke bruger Pesticider og vinproduktionen er i dag under udvikling til 100% økologi. Det største mål for Patricks og Stéphan er at deres Champagne marker skal stråle mest muligt, så det kommer til udtryk i deres vine. Alt deres kærlighed ryger i at passe og pleje deres vidunderlige marker. Deres mål er at alt kommer med den højeste kvalitet af vin som muligt.

En lille perle af en vingård

De er en lille eftertragtet vingård der leverer vin i topkvalitet og med ekstremt fair priser. Der er en stor eftertragtelse omkring deres vine da de kun årligt producere 30.000 flasker. Det er ikke det mest berømte hus, dog skal man ikke tage fejl nøøøj man for meget vin for pengene.