Gourry de Chadeville 1er Cru Tres Vieux

799,00 kr.

Type: Cognac
Volume:
70 cl.
Producent: Gourry de Chadeville
Land: Frankrig
Alc %: 40%

Cognac fra Chadeville

Gourry de Chadeville Tres Vieux er mahognifarvet. Duften er præget af fadlagringen, hvilket giver noter af cedertræ, abrikos, lakrids og tørrede blomster.

Smagen viser hvor meget en Grande Champagne cognac udvikler sig efter 25 år på fad. Smagen er rund og blød med masser af noter. Rancio, læder, nødder, vanilje og tobaksblade er en del af kompleksiteten. Rigtig god karakter.

Gourry de Chadeville

Nok det ældste cognac hus der eksistere, Gourry de Chadeville er en af de huse der stadig er familie ejet. En ting man kan sige med sikkerhed er at huset producerede eaux-de-vie (helligt vand) i 1619 efter de samme principper som Chevalier de la Croix-Brown, hvor efter historiebøgerne skulle efter sigene være opfinderen af dobbelt destillationen. De har et fantastisk grundlag for at lave cognac, med deres markbesiddelser i grande Champagne, der anses for at være det højst kvalitets område. Det skal lige siges at alle deres marker ligger i Grande Champagne lige fra deres alm. V.S. til deres Paradis hvilket betyder at alle er 1Cru du Cognac.

Historien har givet dem erfaringen  til udelukkende at satse på kvalitet. et eksempel er Limousin eg som anses for at være de alder bedste fade til Grande Champagne Cognac. Hvilket giver Cognacen en naturlig, dyb farve. Alle deres Cognacer bliver destilleret på ejendommen. Teknisk forgår reduceringen af Cognacen lide længere end de fleste andre, da Gourry de Chadeville  forbereder hele 12 måneder før blendingen, for at give Cognacen den mest eksemplarisk bouquet samt sammenhæng i deres færdige produkt. For mange andre sker reduceringen blot på 6 måneder, en forskruet proces som ejeren Pierre Gourry mener, slår cognacens smag, duft samt finish i stykker.

Gourry de Chadeville et måske ikke så kendt et Cognac hus uden for Frankrig da deres flaske produktion er knap så stor. Det betyder at der er en stor efterspørgsel fra franske connaisseurs gør mængderne til eksport meget begrænset.

Da Gourry de Chadeville er det ældste Cognachus er mængderne af gammel Cognac stor, hvilket betyder at der tilføjes nogle at disse gamle basser i de yngre blends for at fremme de intense, balancerne samt nuancerede smage som Gourry de Chadeville virkelig er anerkendt for. Blot til info producere de kun 20.000 flasker om året.