Livon Pinot Grigio

129,00 kr.

Type: Hvidvin
Volume: 75 cl.
Producent: Livon
Land: Italien
Område: Friuli
Druesorter: Pinot Grigio
Alc %: 12,5 %
Anbefalet til: Skaldyr, Vegetariansk, Svampe, Aperitif

ved køb af 6 flasker er prisen 109 pr flaske.

Pinot Grigio fra Friuli

Her får man friskhed og syre i vinen kombineret med en dejlig mineralitet. Denne Pinot Grigio har en dejlig blomstret smag, stringent balance med lidt vanilie i slutningen. Det er en dejlig tørstslukker perfekt som aperitif eller lyse fiskeretter.

Livons Historie

Det var en stor succes i begyndelsen af firserne da Dorinos to sønner, Valeno & Tonino kom ind i vinproduktionen. De besluttede dengang at lave to forskellige strategier, hvor af den ene var at opretholde en enorm høj kvalitet i deres vine og marker. Cru – vinene, er en begrænset produktion fra særlige velegnet vinmarker  og hvor winemaking / vinfremstillingens proces er nøje udvalgt samt kalkuleret til at være det bedste. Den anden produktion der også kaldes classici er en vinlinje, hvor de har haft i tankerne at der skulle producere større mængder og vinene skulle virke mere prisvendelige. De vin produktions principper de to brødre har udarbejdet, har givet nogle høje kvalitets resultater såsom at reducere udbytte pr. Hektar og udføre kortere beskæring, øge tætheden af vinstokke i markerne. Til sidst i deres stradagi blev det til to vingårde hvoraf den ene er kendt som Masarotte der hvor alle Cru hvidvinene bliver lageret i barriques. Hvor alle rødvinene bliver lageret i Vencó og er forbeholdt lageringen i egetønder og barriques.

Der gik et lille årti efter de to brødre Valeno & Tonino havde overtaget Livon, de skulle lige finjusterer deres stradegier og bevise de var værdige efterfølger af deres far. Livon familien erkendte, at det var ekstremt vigtigt at forblive konkurrence dygtig på det hurtigskiftende og stadig udviklende vinmarkedet. Dette resulterede i opkøbte tre nye ejendomme, hvoraf de to af dem er beliggende i Friuli nemmelig Villa Chiopris og Tanuta Roncalto. Den sidste ejendom ligger i Chanti Classico området i Toscana og hedder Borgo Salention.

Hvis du ønsker at vide mere om Livon kan du klikke her