Luigi Pira, Barolo Marenca DOCG 2016

499,00 kr.

Type: Rødvin
Volume: 75 cl.
Producent: Luigi Pira
Land: Italien
Område: Piemonte
Druesorter: 100% Nebbiolo
Alc %: 14,5 %
Anbefalet til: Okse, risotto eller til det klassiske italienske køkken.

Ikke på lager

Vin fra Piemonte

Piras Barolo Marenca kommer fra en mark, der burde være klassificeret Grand Cru. Denne vin er sammen med Piras Barolo Rionda vinhusets mest maskuline, velstruktureret og majestætisk vin, og et perfekt eksempel på hvad der udmærker de allerbedste vine fra kommunen.

Resultatet af Piras Barolo Marenca er en flot granatrød farve, som emmer af maskulinitet, finesse og elegance. Den har noter af falmede roser, kirsebær, blommer, svesker, læder og et touch af tobak. Prøv den til okse, risotto eller til det klassiske italienske køkken.

Historien om Luigi Pira 

kI 1950 grundlagde Luigi Pira sin ejendom i Serralunga d’Alva. Her startede familien med at sælge druer til købmænd. Der er sket mange ting på vingården gennem årene. I 1993 begyndte man at introducere en mere moderne stil, som var inspireret af Elio Altare. Hvorfor der er sket en reduktion i brugen af barriques, idet flere af Piras vine i dag bliver modnet på store fade.

I dag drives ejendommes af Luigis sønner, Gianpaolo og romolo. De råder i dag over ca. 10 ha. af de bedste marker i Serralunga d’Alba og 2 ha. I Roddino – hvor Piras Barberea d’Alba bliver lavet. På ejendommen bliver der produceret. Ca. 56.000 flasker årligt. Her finder man meget kvalitetsbevidste vine, som vidner om en kompromisløshed i både marken samt kælderen.

Første gang som Pira for alvor rammer den ønskede Barolo stil er i 1996. Siden da har alle vinene formåret at besidde renhed, maskulinitet, kompleksitet samt moden struktur!

Hvis du vil læse mere om Pira og deres filosofi, kan du gøre det lige her.