McCallum, single Malt, 12års whisky

899,00 kr.

Type: Whisky
Volume: 70 cl.
Producent: McCallum
Land: Skotland
Vintage: 2007
Bottled: 2019
Alc %: 46,5%

Beaune 1Cru fad finish, Glenrothes

Denne Whisky er en der er specielt lavet af McCallum hvor der kun er produceret 1146 flasker i denne variation.  Denne 12års Single Malt whiskey lageret på 1Cru Beaune egefad som kommer fra den vision om at deres whiskyer skal lageres på nogle af de mest anderkendte Europæiske vinhuse.  Den har en duft af sommerblomster der bliver balanceret med krydret noter. Mundfølelsen er mere kompleks med stærke smagsindtryk.

McCallum

Malt master, blender samt skaberen af enestående whisky er Antony McCallum, med ikke mindre end 24års whisky erhvervserfaring i Skotland. En af de ældste samt ædle klanner i Skotland er Clan McCallum som stammer fra vestkysten i Skotland. Deres forfædre kan spores tilbage til nogle af de første konger af skotland. Kong Malcom den første var den første konge af Skotland der forenede pikterne og skotterne i et kongerrige.

Huset McCallum er inddelt i tre forskellige områder som hver har deres karakter. Det ene Art of Whisky Collection det andet Auld Alliance Vintage og til sidst Art of Rum. Disse forskellige områder har hver deres karakter.

Art of Whisky Collection har en stor håndværksmæssig kvalitet, med høje kvalitet fade til hver nye årlig udgivelse. Hele McCallum serien er unchill-filteret og har deres naturlige farve. Igennem hele McCallum historie har de kun brugt lokale leverandører til emballagen og arbejde med genanvendelige materialer for bæredygtighed.

Kunsten og skabelsen af whisky er to kunstarter som Antony McCallum har besluttet skal forenes i en flaske. Whiskymakerens kærlighed til kunsten til at designe flasken, er inspireret af lokale kunstnere fra mange stilarter, alle aldre har givet emballagen en historie om kunsterne, maleriet og whiskyen. Arbejdet med kunsterne fremføres af et langt projekt op at fremme kunsterne og give dem muligheden for at komme på det internationale marked. Hvert  kunstværk imiterer, whiskyens karakter indeni.

Whiskyerne er nøje tilpasset samt udvalgt for deres unikke smag, karakter og identiteten af de mange forskellige udtryk som kommer frem af blandt andet, deres unikke modninger samt efterbehandlinger. Alt dette har givet et forstærket billede at kunsten på flasken.