Roberto Voerzio, Barolo del Comune di La Morra 2017

1.199,00 kr.

Type: Rødvin
Volume: 75 cl.
Producent: Roberto Voerzio
Årgang: 2017
Land: Italien
Område: Piemonte
Druesorter: Nebbiolo
Alc %: 14%
Anbefalet til: Lam, okse, ost & pastaretter

Sublim Barolo

Denne Barolo vin fra Roberto Voerzio performer flot i glasset, med din rubinrøde farve. Baroloen har masser af noter af roser, jordbær samt røde frugter, med vedvarende markante tanniner. Alt i alt en enestående Barolo, som er virkelig raffinereret.

 

Om Roberto Voerzio

Her er der tale om en vingård der blev opført med en enorm energi, entusiasme samt et kæmpe fokus på kvalitet. Ejendommen blev etableret i 1986 af Roberto Voerzio og hustruen Pinuccia der i dag råder over ca. 10 ha vinmarker. Voerzios fokus og ubetvingelig stræben efter kvalitet bliver demonstreret igennem hans vine. Vinene herfra demonstrerer, at han er en mesterlig vinmager og som fortolker af Barolo fra nogle af områdets mest prestigiøse marker overgås han af ingen og matches af få. Voerzios stil inden for vin fremgård som moderne dog skal det siges at det ikke er så simpelt. Hans måde at arbejde i marken er ekstremt tidskrævende og han er virkelig omhyggelig.

Hans er arbejdsintens og fortager en stor grønthøstning for at holde sit høstudbytte lavt. Høstudbyttet er i forvejen lavt i Barolo og man driller ham med at man skal lede efter druerne når der skal høstes. Vinifiktionen er noget han laver med et stort fokus og han måler og vejer for at finde den bedste balance ud af hver cru og årets foreliggende grundmateriale. Roberto Voerzio har forsøgt sig med læring i  forskellige opbevarings medier, har dog erfaret at barriques ( 225L ege fad) er klart det bedste til hans vine. Det skal også lige nævnes at Vorzio har adgang til nogle af de fornemste marker i Barolo. Blandt andet La Serra, Cerequio, La Morra, Rocche dell’Annunaziata og Brunate blot for at nævne nogle få. Alle disse marker der er blevet nævnt er kun Grand Cru kvalitet, skønt der naturligvis ikke eksisterer en officiel klassifikation.

Hvis du ønsker mer viden kan du klikke her.