Sileni, Pinot Noir, New Zealand

129,00 kr.

Type: Rødvin
Volume: 75 cl.
Producent: Sileni
Land: New Zealand
Druesorter: Pinot Noir
Alc %: 13,5 %
Anbefalet til: Fuglevildt, Røget vildteller kan nydes afkølet til fisk.

ved 6 stk. er prisen 100kr. pr flaske 

Sileni Pinot Noir

Sileni kan lave verdensklasse Pinot Noir fra det kølige Plateau på New Zealands nordø. Cool climate I stilen. Hvilket gør denne til en klassisk Pinot Noir med en levende smag af jordbær og skovbund og har en silkeblød fornemmelse af tanniner. Dette er en lækker rødvin med ekstrem mange anvendeligheder, da den kan anvendes kølig til fisk eller med mere temperatur til røget dyrevildt.

Sileni Estates Historie

Sileni Estates er et relativt ungt navn på New Zealand, der blev grundlagt i 1997 af Sir. Graeme Avery. Navnet Sileni har en lille sjov historie med sig da han fandt den idieel til sin nye vin estate. Historien omhandler den gamle græske mytologi, da Sileni var vin guden, Dionysos tro følgesvend. Når der skulle være fest og farver, var Sileni altid med i selvskabet for at skabe samt sprede godt humør og få gæsterne til at spise og drikke natten lang. Det må synes helt eksemplarisk at navnet netop skal være det, således står Sileni for lækker mad, fantastisk vin og fremragende selskab. Silenis første årgang af vin bestod bare af små 4000 kasser vin men er i dag en helt anden mængde på 760.000 kasser vin årligt og derved en af de hurtigst voksende vinerier i New Zealand. Silenis Estate er på den nordlige halvø Hawke´s Bay. I takt med Sileni er vokset har de også udvidet deres marker. Det betyder at langt størstedelen af deres hvidvin der bliver lavet på Sauvignon Blanc bliver høstet på den sydelige ø i Marlborough. Hvor deres nok mest kendte Pinot Noir bliver produceret i Hawkes Bay. Det skal også lige siges at han også dyrker små mængder Pinot Gris, Merlot og Chardonnay i Hawkes Bay.

Vinens kvalitet er ikke mindre end beundringsværdigt stabil fra år til år. De føre også en bæredygtig drift og leverer naturgødning til jorden.