- Fri fragt ved køb over 999,-
- Storegade 51-53, 9560 Hadsund
Menu
Så har vi en dansk fortolkning af fremragende whisky. Denne Rye har en mørk ristet duft samt en intens eftersmag med noter af modne frugter. Denne whisky er en nyfortolkning af Rye whisky. Kombinationen af gulvmaltet rug og byg samt destillering på pot still giver en frugtig og fyldig whisky.
Nær den lille landsby Stauning etableres Stauning Danish Whisky i 2005. Den vestjyske whisky er baseret på venskabet mellem en læge, en kok, en slagter, en lærer, en helikopterpilot og fire ingeniører, som med en fælles interesse for den alkoholiske drik udviklede den smagfulde whisky af naturens grundsten, inspirereret af den vestjyske idyl og havets sus, omgivet af hedeland og lyng. Med drømmen om at skabe en 100% dansk terroir-whisky startede de projektet på trods af, at midlerne og ressourcerne var få. De fik byg fra den lokale landmand, og maltningen fandt sted på slagteriets flisegulv. I august 2006 begyndte de ni venner at se de første resultater af deres hårde arbejde, da de første dråber af den vestjyske whisky dryppede ud af hanen. Dette var blot begyndelsen. I de første år var ambitionen at producere 2-400 liter whisky om året, men produktionen tog hurtig fart, efter anmelderen Jim Murray udtalte sig om Stauningdråberne i den årlige Whisky Bible: ”Folk, der elsker røget whisky, vil slå deres egen mor ihjel for en flaske af det her. Det kan meget vel gå hen og blive noget af verdens bedste røgede whisky”. Dette var startskuddet for de ni venners succes, og hurtigt udviklede hobbyprojektet sig, og ambitionerne blev større. De holdt fast i grundværdierne bag de gyldne dråber, bevarede den vestjyske rolighed, og brugte fortsat lokalt dyrket rug og byg samt gulvmaltning og de små flammeopvarmede pot stills, som er med til at give deres terroir-whisky karakter. I 2011 blev den første officielle aftapning sendt på markedet. Inden længe begyndte prestigefyldte barer og restauranter at servere den vestjyske Stauningwhisky, og den vandt store udenlandske priser. Grundlæggerne fortsatte med at eksperimentere på den vestjyske gård, og i 2018 kunne slå dørene op til et ny og moderne destilleri, hvor den succesfulde terroir-whisky fortsat produceres.
Mandag til torsdag 09.30 – 17.30
Fredag 09.30 – 18.00
Lørdag 09.30 – 13.00
DAG TIL DAG LEVERING
Ved bestilling inden kl. 12 man-tor leveres varen som oftes, dagen efter.