Toni Jost GG im Hahn Bacharach Riesling trocken

279,00 kr.

Type: Hvidvin
Volume: 75 cl.
Producent: Toni Jost
Land: Tyskland
Område: Mittelrhein
Druesorter: Riesling
Alc %: 13%
Anbefalet til: fisk, sushi, skaldyr og kylling

ved køb af 6 flasker er prisen 250 kr. pr flaske.

Toni Jost Im Hahn GG

Im Hahn er den bedste mark i Mittelrhein der 100% producere Riesling. For at bevare vinens grundlæggende struktur ligger den på ståltanke. Dette er en vin med meget volumen af  tropisk frugter som passionsfrugt, mango, kandiseret ananas, peber, fra rig frugt til mineralitet, der giver en næsten silkeblød fornemmelse af balance, når man indtager vinen. Vinen går godt til fisk, sushi, skaldyr, kylling eller bare et rent glas nydelse uden andet.

Weingut Toni Jost historie

1831 blev Weingut Toni Jost etableret og i dag seks generationer senere driver Cecilia Jost og sin far Peter Jost vineriet. I 1975 overtog Peter Jost vingården. Til ære og respekt for sin fader Toni Jost der holdte vineriet i gang under krigen hvilket ikke var helt uden vanskeligheder, beholdte Peter sin fars navn som det officielle navn på vingården. Inden krigen var det sædvanligt at den nye generation selv navngav vineriet. Cecilia der i dag driver stedet med sin far har i 2009 studeret vindyrkning i Geisenheim og haft praktikophold i hele verden. Hun vendte en erfaring rigere hjem, til sin families vingård for at fortsætte den stolte familietradition.

De har nu snart i 200 år dyrket vinmarkerne i Bacharach. Igennem de mange generationer har Jost familien erfaret sig at de er dygtige til at produceret vin i Bacharach øverste region Hahn og ejer nu 15 hektar vinmarker i området. Riesling er deres mest domineret drue i disse marker da de dækker cirka 80% hvoraf Spætburgunder (Pinot Noir) & Weissburgunder (Pinot Blanc) fordeler sig på de sidste 20%. Det skal da også lige siges at de også gør sig bemærket på andre dele af Tysklands kortet da de for eksempel også ejer 3,5 hektar i Rheingau regionen mere specifikt i Walluf og Marthinstal området. Disse små hektar har været i familien i langt over 200år og er siden 1953 været en del af deres vingård gennem arv fra deres mors side.

Hvis du ønsker mere information på Toni Jost kan du klikke her.