Andersen Winery, Ben A

249,00 kr.

Type: Mousserende solbærvin, Doux
Volume: 75 cl.
Producent: Andersen Winery
Land: Danmark
Frugt/bær: Solbær
Alc %: 9 %
Anbefalet til: Desserter, såsom kage, is, risalamande, konfekt, kransekage eller ost.

Danske Bobler!

Ben A fra Andersen Winery er en sød mousserende solbærvin, der er fremstillet på håndsorterede danske solbær, af sorten Ben Alder. Disse solbær har de mest optimale forudsætninger i det nordiske klima. Her er temperaturforskellene mellem de kølige natter og lange lyse dage, med til at give æblerne en lang modningstid, som tilfører vidunderlige aromaer og en fantastisk syreprofil.

Ved fremstillingen bliver solbærrene stampet og gæret ved lav temperatur sammen med skallerne, for at tilfører mere smag. Solbærvinen bliver gæret anden gang på flaske, hvor den blendes med Andersens Winerys æblevin, for at tilføre den helt perfekte balance mellem aroma og syre. Vinen har lagret på flaske i min. 18 måneder før den bliver degorgeres.

Ben A kan serveres kold til desserter, såsom kage, is, risalamande, konfekt, kransekage eller ost.

Om Andersen Winery

I 2009 var vineriet allerede så småt begyndt at boble, da Mads på hobbyplan begyndte at fremstille vin af æbler fra sin egen have. Efter et par år valgt han at etablere en vinmark, for at kunne eksperimentere med mousserende druevin, a lá champagne. Efter at niveauet var højnet, blev der i 2015 besluttet at øge produktionen. Her begyndte de at eksperimentere med flere typer frugter og bær. Bag virksomheden i dag finder man vinmager Mads Groom Andersen, madspecialist Frantz Maurice Scott Lundby og iværksætter er Morten Rinder Stengaard. Deres mission er at inspirere til hvordan mousserende vine kan spille sammen med mad. Typisk bliver der serveret champagne som aperitif, for at gøre sanserne og smagsløgene klar. Dette kan Andersen Winerys produkter også bruges til, men de tre mænd bag fokuserer på at skabe mousserende vine, som egner sig til mad på det højeste niveau.

Andersen Winery bestræber sig på at bruge de ingredienser, der giver mest mening. Her er danske frugter og bær den perfekte syreprofil, når det gælder mousserende vine. De benytter sig både af æbler, stikkelsbær, jordbær og solbær, til at producere mousserende vin i verdensklasse.

Hvis du vil læse mere om Andersen Winery og deres filosofi kan du gøre der her!